18 oktober 2012
 

Thule Easy-fit

Wereldrecord voor Thule Easy-fit

Autozine
18 oktober 2012 | De Thule Easy-fit sneeuwketting is de officiƫle houder van het Guinness World Record als de sneeuwketting die het snelst en makkelijkst is te monteren. Twaalf mensen haalden onlangs in het sportcomplex van Lecco in Italiƫ, onder het toeziend oog van de Guinness World Record-official, het record van 81 omgelegde sneeuwkettingen in 1 minuut.
UnitedConsumers
 
Info

Op maandag 8 oktober jongstleden kwamen 12 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en 24 Citroëns Aircross samen om het hoogste aantal sneeuwkettingen binnen één minuut te monteren. Gemiddeld legden de deelnemers 6,75 sneeuwkettingen om per persoon. Dat komt neer op minder dan 9 seconden per omgelegde sneeuwketting; goed voor een Guinness World Record.

De nieuwe Thule Easy-fit sneeuwkettingen worden dit winterseizoen op de diverse Europese markten geïntroduceerd. Ze zijn er in modellen voor personenwagens en binnenkort ook in een model voor SUV's. De Thule Easy-fit was prijswinnaar van de Award voor beste innovatie op de autovakbeurs Equip'Auto.

"Het monteren van sneeuwkettingen moet vaak op onpraktische plekken gebeuren; langs de kant van de weg bijvoorbeeld, soms in het donker. Hoe makkelijker we het proces kunnen maken, des te sneller zitten mensen weer veilig in de auto", zegt Alberto Guidotti, Business Unit Manager van Thule Snow Chains. "Met het wintersportseizoen voor de deur, brengen we met de Thule Easy-fit een sneeuwketting die letterlijk in een handomdraai om het wiel zit. Bij de ontwikkeling van nieuwe kettingen combineren we gebruiksgemak, duurzame kwaliteit en veiligheid".

T-Cross nu ook als Business en BusinessT-Cross nu ook als Business en Business
21 januari 2020
Skoda bestaat 125 jaarSkoda bestaat 125 jaar
17 januari 2020
Ford investeert 42 mln euro in ValenciaFord investeert 42 mln euro in Valencia
17 januari 2020
Citroën prijst C3 Aircross C-SeriesCitroën prijst C3 Aircross C-Series
17 januari 2020