11 oktober 2012
Honda FCX Clarity

Honda FCX Clarity

Honda versnelt introductie brandstofcelauto

11 oktober 2012 | Honda heeft samen met Toyota, Nissan en Hyundai een memorandum van overeenstemming getekend met verschillende organisaties uit de Noordelijke landen. De overeenstemming ondersteunt het plan om tussen 2014 en 2017 elektrische brandstofcelvoertuigen (FCEV's) op de markt te brengen. Dit sluit aan bij Honda's visie dat de elektrische brandstofcel de ultieme techniek is voor vervoer met nul CO2-uitstoot.

Het tekenen van het memorandum heeft als doel om een dialoog op gang te brengen met publieke en private stakeholders in Noorwegen, Zweden, IJsland en Denemarken, om de marktintroductie van brandstofcelauto's te versnellen en te zorgen voor een goede infrastructuur van oplaadpunten.

"Honda Research and Development" is vanaf halverwege de jaren tachtig betrokken bij de ontwikkeling van een brandstofcel en is koploper in deze technologie, met onder meer de FCX Clarity, in 2008 de eerste seriematig geproduceerde brandstofcelauto ter wereld. Onlangs is aangekondigd dat in 2015 een geheel nieuw elektrisch brandstofcelvoertuig van Honda, waarin de nieuwste technologieën voor onder meer een flinke kostenreductie zorgen, in Japan, de Verenigde Staten en Europa wordt gelanceerd.

Honda FCX Clarity

Ken Keir, executive vice-president van Honda Motor Europe zei als toelichting op het memorandum: "Honda was in 2002 de eerste autofabrikant ter wereld die een brandstofcelauto op de weg bracht met de Honda FCX, die beschikbaar kwam voor Honda-rijders in de Verenigde Staten en Japan. We willen het initiatief blijven nemen in de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor de hele wereld, inclusief Europa. Dit memorandum van overeenstemming benadrukt onze inzet".

Het memorandum werd eerder deze week in Kopenhagen getekend in aanwezigheid van de Deense minister van transport en de directeur van de International Energy Agency, directorate of Sustainable Energy Policy and Technology, tijdens de 3GF (Global Green Growth Forum) conferentie in Kopenhagen.

Honda FCX Clarity
 
Websitewww.honda.nl
Meer informatie
Deel via