4 oktober 2012
Volkswagen Beetle Cabrio

Volkswagen Beetle Cabrio

Volkswagen geeft eerste foto's Beetle Cabrio vrij

4 oktober 2012 | Op de Los Angeles Auto Show (van 30 november tot 9 december) beleeft de nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet zijn wereldpremière. Hij dankt zijn charme aan het kenmerkende silhouet met een elektrisch bediende softtop. Hij komt in maart 2013 op de Nederlandse markt. Er is keuze uit een groot aantal benzine- en dieselmotoren.

De nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet heeft een elektrisch bediende softtop. Neergeklapt ligt hij op de carrosserie, net als bij de Kever Cabriolet van de eerste generatie. Zo neemt hij geen bagageruimte in beslag. Openen en sluiten duurt circa 10 seconden. Dit kan zelfs als de auto rijdt (snelheden tot 30 km/h). Een afdekking voor de softtop wordt standaard meegeleverd.

Volkswagen Beetle Cabrio

De Cabriolet biedt net als de reguliere Beetle plaats aan vier inzittenden. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 225 liter. Het gebruiksgemak wordt vergroot door de in twee delen neerklapbare achterbank. Ook als het dak gesloten is, zijn zo langere voorwerpen te vervoeren.

Standaard heeft de Beetle Cabriolet een 'active rollover protection system'. Twee rolbeugels die automatisch tevoorschijn komen bij mogelijk gevaar zijn daarbij inbegrepen. Hoofd/thorax-airbags zijn standaard. Typische Beetle-details zijn het compacte dashboard met ronde instrumenten en het extra handschoenenkastje.

Volkswagen Beetle Cabrio

De Beetle Cabriolet is vanaf maart 2013 leverbaar met benzine- en dieselmotoren. Het benzinegamma start met de 105 pk sterke 1.2 TSI. Deze is er ook in BlueMotion Technology-uitvoering. Vervolgens zijn er de 1.4 TSI met 160 pk en de 2.0 TSI met 200 pk. De Beetle Cabriolet is er ook met 1.6 TDI dieselmotor (105 pk, ook in BlueMotion Technology-uitvoering) en de 2.0 TDI met 140 pk. Afhankelijk van de gekozen motor is een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps DSG-transmissie standaard.

De exacte specificaties en de prijzen van de Beetle Cabriolet worden kort voor de marktintroductie in maart 2013 vrijgegeven.