24 september 2012
 

Maserati Gran Cabrio

Debuut voor Maserati GranCabrio MC

24 september 2012 | Maserati introduceert GranCabrio MC. De MC verenigt volgens Maserati prestaties en sportieve eigenschappen opgedaan op het circuit, met de praktische bruikbaarheid van een vierpersoons cabriolet.

De nieuwe GranCabrio MC is geïnspireerd op het succes van de GranTurismo MC Stradale. De auto heeft een sportieve en agressieve uitstraling gekregen, terwijl de GranCabrio MC tegelijkertijd de kenmerken van de grand tourer heeft behouden, als ideale metgezel voor de lange reizen.

De auto is 48 millimeter langer dan de GranCabrio en GranCabrio Sport en wordt gekenmerkt door een voorzijde die is geïnspireerd op die van de MC Stradale, met een ontwerp waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de aerodynamica. Die wijkt af van die van de andere uitvoeringen van de GranCabrio vanwege de grotere lengte van de auto en andere aerodynamische elementen aan de achterzijde.

Maserati Gran Cabrio

Die achterkant wordt gekarakteriseerd door een grote spoiler, voor negatieve lift bij hogere snelheden. In die spoiler, die is geïntegreerd in het ontwerp van de bagageruimte, is het derde remlicht geplaatst.

De standaardversie wordt geleverd in dezelfde kleur als het koetswerk, maar is binnen de diverse personalisatiemogelijkheden ook met carbonafwerking leverbaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!