13 september 2012
Renault Clio

Renault Clio

Renault maakt prijs nieuwe Clio bekend

13 september 2012 | De nieuwe Renault Clio, de vierde generatie van het model, verschijnt in oktober in de showrooms. De compacte hatchback van de hand van de Nederlandse Directeur Design van Renault, Laurens van den Acker, is verkrijgbaar vanaf 13.990 euro. Daarbij is de nieuwe Renault Clio volop te personaliseren.

De nieuwe Clio valt op door de nieuwe Renault-neus waarop het uitvergrote logo prijkt dat verticaal op een hoogglans zwarte achtergrond is geplaatst. Ten opzichte van zijn voorganger is de Clio verlaagd, is de spoorbreedte vergroot en zijn de wielen aanzienlijk verder naar buiten geplaatst.

De Clio is standaard uitgerust met onder meer adaptieve frontairbags voor bestuurder en passagier, zijairbags voor lichaam en hoofd, cruise control met snelheidsbegrenzer, led-dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, ESP, Hill-start Assist en banden met lage rolweerstand. De vanafprijs van de Authentique-uitvoering is 13.990 euro.

Renault Clio

In de extra rijk uitgeruste uitvoeringen Expression (15.590 euro), Collection (16.990 euro) en Dynamique (17.290 euro) is de auto voorzien van onder meer handbediende airconditioning, een geïntegreerd 7-inch touchscreen navigatie- en multimediasysteem, Bluetooth handsfree telefoonbediening en Eco-mode.

Klanten kunnen hun nieuwe Clio volop personaliseren. Hiertoe biedt Renault het "Pack Introduction", dat bestaat uit: lichtmetalen 16-inchwielen van het model 'Passion', in de voorbumper geïntegreerde mistlampen, een met leder bekleed stuurwiel, het Pack Look Exterieur en het Pack Look Interieur. Het Pack Introduction is verkrijgbaar in acht verschillende thema's die betrekking hebben op de kleuren van bovengenoemde onderdelen van het Pack. Dit pakket heeft een waarde van 1.475 euro, maar kost 695 euro.

Verder zijn er Customization-pakketten met diverse thema's, waarmee aan de buitenkant onder meer de buitenspiegelkappen, grillelijsten en wielen kunnen worden aangepast. Ook zijn er allerlei stripings voor op het dak. In het interieur zijn het dashboard, de portierpanelen, het stuurwiel, de handgrepen, de omlijsting van de versnellingspook en van de uitstroomopeningen van de ventilatie, de bekleding en vloermatten te personaliseren.

Renault Clio

Een bijzondere optie is R-Link, dit is het compleet nieuwe geïntegreerde navigatie- en multimediasysteem met 7-inch touchscreen, TomTom Live Navigatie en Internet. Speakers, Bluetooth, USB- en jackaansluiting zijn standaard vanaf het uitrustingsniveau Expression.