7 september 2012
 

Toyota

Drie wereldprimeurs bij Toyota in Parijs

7 september 2012 | Toyota neemt drie wereldprimeurs mee naar de autosalon van Parijs. Niet alleen wordt de nieuwe Toyota Auris onthuld, maar ook de Auris Touring Sports én de Yaris Trend, een trendy model dat zich nadrukkelijk richt op de nieuwe generatie automobilisten. Bovendien trekt Toyota in Parijs het doek af van de vernieuwde Verso.

Naast de wereldprimeurs en de vernieuwde Verso, neemt Toyota de TS 030 HYBRID mee, de raceauto waarmee Toyota sinds juni met succes meedoet in de topklasse van endurance races als Le Mans.

Toyota

De Auris beleeft in december zijn debuut in de Nederlandse showroom en is meer dan ooit ontwikkeld om een vuist te maken in het C-segment. Niet alleen oogt hij dynamisch, onderhuids is hij óók als zodanig ontwikkeld. Vanzelfsprekend wordt de nieuwe Auris in Nederland direct leverbaar met de populaire Full Hybrid aandrijflijn. Dankzij "smart packaging" is de bagageruimte van de Full Hybrid versie net zo royaal als die van de benzine en diesel uitvoering. De batterij ligt verstopt onder de achterbank.

De tweede primeur is de Auris Touring Sports; de wagon-uitvoering van de nieuwe Auris. En met de Touring Sports komt Toyota met nòg een extra primeur: het wordt de eerste stationwagon met een Full Hybrid aandrijflijn, zonder concessies te doen aan de laadruimte. Natuurlijk heeft ook de Auris Touring Sports slechts 14% bijtelling.

Toyota

Met de lancering van de Yaris Trend, speelt Toyota in op de behoefte van een groeiende groep automobilisten die zich graag onderscheidt, ook bij zijn autokeuze. Deze nieuwe uitvoering wijkt zowel in het interieur als aan de buitenkant duidelijk af van de twee reeds bestaande uitvoeringen; de Yaris met een conventionele motor én de scherp getekende hybride variant.

Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!