6 september 2012
Renault Kangoo

Renault Kangoo

Elektrische Renault voor de Paus

6 september 2012 | Renault heeft Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI een 100% elektrische auto geleverd, die speciaal is ontworpen om aan zijn mobiliteitsbehoeften te voldoen. De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E. en is ontwikkeld in samenwerking met de carrosseriebouwer Gruau. Verder schonk Renault een tweede elektrische auto aan de Gendarmerie van Vaticaanstad.

De eerste auto zal uitsluitend bij het zomerverblijf van de paus worden gebruikt. Hij is wit en heeft het pauselijk wapen op de portieren. Het is een duurzame versie van de 'Pausmobiel'. De auto is gebaseerd op de Kangoo Maxi Z.E, is 4,6m lang en 1,8 m breed, en heeft een elektrische motor van 44 kW (60 pk) en een lithium-ion batterij met een maximaal bereik van 170 km (bij gemengd gebruik NEDC).

Renault Kangoo

Het ontwerp van het tweede exemplaar lijkt op dat van het eerste, maar is blauw met een witte en gele streep op de zijkant. Deze auto is bestemd voor de Gendarmerie van Vaticaanstad die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van de paus.

De twee auto's zijn omgebouwd in samenwerking met de Franse carrosseriebouwer Gruau. De aangepaste, exclusieve versies hebben vier zitplaatsen, waaronder twee losse, bijzonder comfortabele achterstoelen. Verder bevatten ze specifieke functionaliteiten, zoals een open dak, uitneembare achterste zijruiten, openslaande achterportieren en elektrisch inklapbare treeplanken om gemakkelijker in en uit te stappen.

Renault Kangoo

Woensdag 5 september leverde Carlos Ghosn, CEO van de Renault Groep, deze auto's persoonlijk af aan de paus bij de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!