5 september 2012
 

Audi

Audi bouwt nieuwe fabriek in Mexico

5 september 2012 | Na beoordeling van meer dan twaalf mogelijke locaties hebben de raad van bestuur van Audi en het management van de Volkswagen Group de keuze gemaakt voor de locatie van een nieuwe Audi-fabriek op het Amerikaanse continent. De keuze viel daarbij op San José Chiapa in de deelstaat Puebla in centraal-Mexico. De nieuwe fabriek speelt een belangrijke rol in de geplande groei van Audi, zoals die is voorzien in het plan 'Strategy 2020'.

Bij de keuze voor de locatie werd gekeken naar de situatie ter plekke, de logistiek en de infrastructuur en-, de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel. Bestuursvoorzitter Rupert Stadler van Audi AG verklaarde: "De locatie in San José Chiapa voldoet aan diverse belangrijke voorwaarden in onze wereldwijde groeistrategie en van hier uit kunnen we onze activiteiten in Amerikaanse markten uitbreiden". Ook de ondernemingsraad van Audi sprak zich enthousiast uit over de nieuwe locatie, zeker nadat er een garantie ten aanzien van de bestaande arbeidsplaatsen bij Audi tot eind 2018 werd overeengekomen.

Audi

Na diepgaande gesprekken met de overheden van diverse Mexicaanse deelstaten kwam San José Ciapa als geschikte locatie uit de bus. De Mexicaanse nationale overheid en de deelstaat Puebla ondersteunden Audi bij de selectie. De centrale ligging, de goede infrastructuur en de nabijheid van universiteiten en technische hogescholen waren belangrijke punten die in het voordeel van San José Ciapa spraken. Audi zal de opvolger van de huidige Audi Q5 in Mexico produceren, met een geplande jaarlijkse productie van 150.000 eenheden.

Nog voor het einde van dit jaar, zodra alle contracten zijn getekend, starten de voorbereidende werkzaamheden op het beoogde fabrieksterrein in San José Chiapa. De bouw van de fabriek start medio 2013; vanaf 2016 moet de autoproductie er beginnen.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via