5 september 2012
Opel Cascada

Opel Cascada

Nieuwe cabriolet van Opel heet Cascada

5 september 2012 | De nieuwe cabriolet van Opel heet Cascada. De naam is afgeleid van het Spaanse woord dat 'waterval' betekent. De naam eindigt met de traditionele 'a' die typisch is voor Opel. De naam symboliseert volgens Opel een dynamische en gestroomlijnde elegantie, frisheid en puur plezier voor ritten in de open lucht.

Met zijn gestroomlijnde carrosserie van 4,70 meter lang is de nieuwe vierzitscabrio van Opel een mededinger in de cabriomiddenklasse. In die zin sluit de Cascada nauwer aan bij de klassieke cabrio's van Opel uit de jaren vijftig en zestig (zoals de 'Kapitän' en de 'Rekord') dan bij de compacte cabriomodellen van de laatste twee decennia.

Opel Cascada

Met één druk op de knop kan het dak geopend worden, zelfs terwijl de auto rijdt, bij snelheden tot 50 kilometer per uur.

De nieuwe Opel Cascada wordt vanaf begin 2013 verkocht. In tegenstelling tot wijdverspreide speculaties zal hij nog niet te zien zijn tijdens de autosalon 'Mondial de l´Automobile' van Parijs. De nieuwe Opel Adam zal zijn wereldpremière wel in Parijs vieren.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!