3 september 2012
 

Fisker

Fisker-rijders breken record elektrisch laden

3 september 2012 | 45 Fiskers Karma en 5 andere elektrisch aangedreven auto's braken zondag 2 september op het e-laad parkeer-terrein bij de Floriade in Venlo gezamenlijk het internationaal record gelijktijdig elektrisch opladen. Het oude record stond op 43 auto's.

Astronaut André Kuipers die sinds enkele dagen een Fisker Karma rijdt; Bernhard Koehler, samen met Henrik Fisker oprichter van Fisker Automotive en stichting e-laad directeur Onoph Caron constateerden gezamenlijk dat de 50 auto's daadwerkelijk geladen werden en brachten daar met de enthousiaste Fisker-rijders een toast op uit. Het record zal niet snel meer gebroken worden, want nergens anders dan op de Floriade staan er 60 laadpunten op één plaats (van stichting e-laad) om elektrisch rijden te faciliteren en promoten.

Fisker

Het breken van het record was een van de hoogtepunten van de eerste Good Karma Day, waarvoor liefst bijna de helft van alle Nederlandse Fisker rijders zich inschreef. De dag begon met een bezoek aan de on-Nederlands mooie Interart beeldentuin in Heeswijk-Dinther. Duurzaam ondernemer Anne-Marie Rakhorst ontving daar voor haar Eugène Janssen Foundation uit handen van Geert-Jan Tax, general manager Fisker Nederland, een donatie waarmee een jaar lang een huisartsenpost in Mumbai en de voeding van alle leerlingen van 5 schooltjes in Zuid-Afrika kan worden gefinancierd.

Via een kaartleesrit stuurden de Fisker-rijders hun auto's vervolgens naar de Foriade voor het verbreken van het record, waarna de tentoonstelling werd bezocht en de dag werd afgesloten met een diner. Een van de sprekers daar was André Kuipers, die uitgebreid vertelde over zijn unieke verblijf in de ruimte. De eerste Good Karma Day smaakte naar meer. Hij gaat leiden tot een community voor de Nederlandse bestuurders van de unieke Fisker Karma en voor volgend jaar komt er een nieuw doel waarvoor het begrip Good Karma een extra mooie invulling krijgt.

Fisker Fisker
 
Websitewww.fisker.nl
Deel via