4 september 2012
 

Audi

Audi bouwt nieuw Experience center

4 september 2012 | In het Beierse Neuburg an der Donau, niet al te ver van het hoofdkwartier van Audi in Ingolstadt, is begonnen met de bouwwerkzaamheden van het Audi driving experience center. Het gaat om een complex op een terrein van in totaal 47 hectare, waar klanten en geïnteresseerden vanaf het voorjaar van 2014 de Audi-modellen van nabij en op een bijzondere wijze kunnen beleven. Daarnaast zal het complex gebruikt worden voor de ontwikkeling van rij-assistentie-systemen. In totaal zullen hier zo´n 300 medewerkers actief zijn, terwijl Audi een tweecijferig miljoenenbedrag in het nieuwe complex investeert.

Het geplande Audi driving experience center in Neuburg omvat ondermeer een 'dynamiekterrein' met een oppervlakte van 30.000 m2, een 2,2 kilometer lang 'handlingparcours' en een terrein voor de ontwikkeling van rij-assistentie-systemen. Via alternatieve routes en kruisingen kan het parcours desgewenst met 1,2 kilometer worden verlengd. Ook is een off-road-terrein voorzien, inclusief een acht meter hoge steile heuvel.

Audi

Natuurlijk is alles erop gericht om geluidsoverlast voor omwonenden te voorkomen. Zo wordt het terrein omgeven door een drie meter hoge aarden wal, terwijl er een wal van nog eens zes meter hoog langs het zuidelijk gedeelte van het parcours wordt opgeworpen. Op het handlingparcours wordt geluiddempend asfalt aangebracht.

Tot de geplande gebouwen behoort een ontvangstgebouw met twee etages, inclusief een zaal voor lezingen met een capaciteit van 200 bezoekers, en een 750 m2 grote presentatieruimte.

Audi

Ook Audi Sport, de afdeling waar ondermeer de succesvolle Audi R18-sportwagen voor lange-afstandsraces en de Audi A5 DTM-toerwagen worden ontwikkeld en gebouwd, verhuist vanuit de te krappe behuizing bij de fabriek in Ingolstadt naar het nieuwe complex in Neuburg.

Vanuit het nieuwe onderkomen organiseren en begeleiden de ingenieurs en technici van Audi Sport de race-activiteiten over de hele wereld. Tevens kan Audi Sport in Neuburg gebruik maken van de beschikbare parcoursen voor functietests van wedstrijdauto's.

Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via