5 september 2012
Mazda6 Sportbreak

Mazda6 Sportbreak

Mazda6 Sportbreak debuteert in Parijs

5 september 2012 | De geheel nieuwe Mazda6 Sportbreak zal zijn Wereldpremière beleven op de komende Autosalon van Parijs 2012. Daar zal het gloednieuwe model het podium delen met de onlangs onthulde Mazda6 Sedan, die op de Autosalon van Moskou eind augustus voor het eerst aan pers en publiek werd getoond.

De auto zal in het voorjaar van 2013 in Europa op de markt komen. Nederland vormt echter een uitzondering: daar is de nieuwe Mazda6 Sportbreak met 2.0 liter benzinemotor al vanaf eind oktober leverbaar.

Mazda6 Sportbreak

De SKYACTIV-D 2.2 is in Nederland vanaf begin volgend jaar beschikbaar in een standaardversie en in een High Power versie, die beide voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Naast de 2.0 liter SKYACTIV-G zal de nieuwe Mazda6 vanaf januari ook leverbaar zijn met een 2.5 liter SKYACTIV-G, beide direct ingespoten benzinemotoren.

De nieuwe Mazda6 is het tweede model van de nieuwe generatie Mazda's die zowel zijn voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën als zijn ontworpen volgens het nieuwe Kodo design, de 'Ziel van Beweging'. De auto beschikt ook over een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën, waaronder het regeneratieve remsysteem van Mazda, i-ELOOP.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!