29 augustus 2012
Audi A3

Audi A3

Audi A3 behaalt 5 sterren EuroNCAP-veiligheidstest

29 augustus 2012 | De Euro NCAP-commissie heeft aan de nieuwe Audi A3 de hoogste score van vijf sterren op het gebied van passieve veiligheid bij een botsing toegekend. De resultaten bij de bescherming van volwassenen bij frontale botsingen en aanrijdingen van achteren en van opzij plus de veiligheid voor kinderen en voetgangers maken de nieuwe A3 tot een van de veiligste auto's in zijn klasse.

De nieuwe A3 behaalde de hoogste score voor de bescherming van bestuurder en passagier bij frontale botsingen en aanrijdingen van opzij. Ook kinderen zijn in de A3 heel goed beschermd. De Euro NCAP-organisatie waardeerde tevens het herinneringssignaal voor het vastklikken van de veiligheidsgordels voor- en met name achterin. De Audi A3 beschikt standaard over beide systemen.

Ook aan de bescherming van voetgangers is bij de A3 veel aandacht besteed. De speciaal vormgegeven voorkant en de actieve motorkap, die automatisch iets omhoogkomt bij een aanrijding, helpen het letselrisico te verminderen. Naast de passieve veiligheidsvoorzieningen die door Euro NCAP zijn beoordeeld, heeft Audi ook volop aandacht besteed aan de actieve veiligheid, met ondermeer standaard dagrijverlichting voor betere zichtbaarheid.

Audi A3

Als opties zijn er geavanceerde assistentiesystemen zoals Adaptive cruise control met pre-sense-front-functie en Active lane assist, Side assist, de weergave van de geldende maximumsnelheid en een vermoeidheidsindicator, plus hoogwaardige verlichtingssystemen als variabel grootlicht en volledige LED-koplampen.

Van de Duitse automobielclub ADAC kreeg Audi veel lof voor een voorziening, waarmee bij een ongeluk vervolg-ongevallen kunnen worden voorkomen. Door een automatische remingreep na een ongeval wordt bijvoorbeeld het slipgevaar of het gevaar van verdere botsingen verminderd. Deze voorziening is standaard op de Audi A3.