14 augustus 2012
Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Land Rover schroeft productie Evoque op

14 augustus 2012 | Om te kunnen voldoen aan de sterke wereldwijde vraag naar de Range Rover Evoque is gisteravond in de Jaguar Land Rover fabriek in Halewood de 24-uurs productie van start gegaan. Daarmee wordt voor het eerst in de 50-jarige historie van de fabriek in drie ploegen gewerkt.

Sinds de productiestart van de Range Rover Evoque in juli 2011 is het model uitgegroeid tot een wereldwijd verkoopsucces, waarbij inmiddels zo'n 88.000 auto's zijn verkocht in meer dan 170 landen.

In maart dit jaar kondigde Land Rover aan dat Halewood zou overschakelen op 24-uurs productie en startte een wervingscampagne om 1.000 nieuwe productiemedewerkers, inspecteurs en ingenieurs aan te trekken. Deze nieuwe werknemers zullen samen met de reeds aanwezige staf in drie diensten, inclusief een nieuwe nachtdienst die gisteravond om 21.30 uur begon, zowel de Range Rover Evoque als de Land Rover Freelander 2 bouwen.

Range Rover Evoque

Richard Else, Halewood Operations Director, verklaarde bij de start van de eerste nachtdienst: "Onze nieuwe medewerkers hebben hard gewerkt tijdens hun evaluaties en uitgebreide introductietrainingen. Veel van hen hebben tevens in juli al een aantal keer op proef nachtdiensten gedraaid, om te zorgen dat wij vandaag perfect van start kunnen gaan. Ik ben zeer verheugd om onze nieuwe collega's te verwelkomen die ons gaan helpen om nog beter aan de vraag te voldoen naar de Range Rover Evoque en Land Rover Freelander 2".

Overigens is het opleidingstraject voor de nieuwe productiemedewerkers van JLR nog niet afgesloten. In totaal doorloopt iedereen een trainingsproces van een jaar dat opleidt voor het diploma NVQ Level 2 (Intermediate Apprenticeship).