13 augustus 2012
 

Chevrolet Trax

Chevrolet Trax debuteert in Parijs

13 augustus 2012 | Over enkele weken, op 27 september, beleeft de compleet nieuwe Chevrolet Trax zijn wereldpremière op de autoshow van Parijs. De Trax vormt voor Chevrolet het debuut in het snelgroeiende segment van de kleine SUV's. Met de Trax verbreedt Chevrolet zijn aanbod aan SUV's, naast de Captiva.

De nieuwe kleine SUV van Chevrolet is 4.248 mm lang, 1.776 mm breed en heeft een wielbasis van 2.555 mm. Het gouden Chevrolet-embleem scheidt het bovenste deel van de prominente grille van het onderste deel en daarmee is de Trax direct herkenbaar als een lid van de Chevrolet-familie.

De Trax belooft voldoende ruimte aan vijf inzittenden in combinatie met comfortabele hoge zitposities. Zijn rijeigenschappen zouden vergelijkbaar zijn met die van een personenauto, terwijl de Trax wanneer noodzakelijk ook in het terrein uit de voeten zou kunnen.

Chevrolet Trax

Het motorenaanbod bestaat uit een 1.4-liter turbo benzinemotor en een 1.7-liter turbodiesel. De 1.4 turbo benzinekrachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en levert 140 pk (103 kW) en een maximumkoppel van 200 Nm. Het AWD-systeem is standaard voor uitvoeringen met de 1.4 turbo benzinemotor en beschikbaar op de 1.7 diesel.

De 1.7-liter dieselmotor is goed voor 130 pk (96 kW) en een maximumkoppel van 300 Nm. Alle motoren met een manuele transmissie krijgen standaard start/stop. Zowel de 1.7 diesel als de 1.4 turbo benzinemotor (wordt later in 2013 geïntroduceerd( is tevens te combineren met een zestraps automaat.

Naast een 356 liter metende kofferbak beschikt de Trax over diverse vakken boven en aan beide kanten van de middenconsole en een opberglade onder de passagiersstoel. Onder de vloer van de bagageruimte is aanvullende opbergruimte. Behalve een 60/40 deelbare achterbank krijgt de Trax een voorpassagiersstoel die plat neergeklapt kan worden, voor extra flexibiliteit.

Chevrolet Trax

De luxere uitvoeringen krijgen standaard Chevrolet MyLink, een infotainmentsysteem dat informatie van smartphones weergeeft op een zeven inch hoge-resolutie kleuren touchscreen. Vanaf komende winter krijgt MyLink een navigatie app die kan worden gedownload op compatible smartphones. Daarmee wordt een route die op de smartphone is ingesteld op het touchscreen van het MyLink-systeem weergegeven.

Chevrolet Trax Chevrolet Trax
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via