27 juli 2012
 

Cadillac ATS

Productie Cadillac ATS is begonnen

27 juli 2012 | De eerste Cadillac ATS is gisteren in de Lansing Grand River fabriek in Michigan (Amerika) van de band gelopen waarmee de fase van een uitgebreid design- en ontwikkelingsproject is afgerond. De Cadillac ATS die volgende maand in de Amerikaanse showrooms arriveert, heeft een volledig nieuwe chassisarchitectuur met achterwielaandrijving.

De Cadillac Lansing Grand River-fabriek, waar ook de CTS Sedan, Wagon en Coupe, en V-Series performancemodellen worden geproduceerd, onderging een uitgebreide modernisering voor de productie van de ATS. Ook werd een tweede ploegendienst ingesteld, waarvoor 600 nieuwe banen werden gecreëerd.

Cadillac ATS

Met de ATS is Cadillac nu ook vertegenwoordigd in de belangrijkste categorie van het wereldwijde marktsegment van sportieve, luxueuze sedans. Na de start van de serieproductie volgt in augustus de distributie naar de Amerikaanse dealers, terwijl de export naar de internationale markten later dit jaar zal beginnen.

"Het is een auto met een opdracht en hij is daarvoor uitstekend toegerust", zegt Don Butler, vice-president Cadillac Marketing. "De vanaf de basis volledig nieuwe ATS betekent een nieuw en interessant alternatief voor kopers van luxueuze auto's en een nieuwe uitdager van de status quo in het segment van luxueuze sportsedans".

Cadillac ATS

De nieuwe ATS heeft een lichtgewicht architectuur waarvoor gebruik is gemaakt van geavanceerde materialen en technieken om te zorgen voor een optimale rijdynamiek. De ATS beschikt over een reeks nieuwe technische voorzieningen, zoals Magnetic Ride Control, Safety Alert Seat en CUE, een compleet nieuw systeem voor connectiviteit en controle. Hierbij wordt gebruikgemaakt van touch en stemgestuurde herkenningssystemen.

Cadillac ATS Cadillac ATS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!