11 juli 2012
 

Audi

Audi ontwikkelt Service app

11 juli 2012 | Audi introduceert de Service app, een smartphone-applicatie die het mogelijk maakt om snel een onderhoudsafspraak bij de dealer te maken. Ook kent de app de eerste-hulp-nummers van Audi en is de dichtstbijzijnde dealer snel te lokaliseren. Ook heel handig zijn de doe-het-zelf tips en een functie die tien autoproblemen in vijf talen vertaalt. Daarbij biedt de app een stappenplan bij schade en een overzicht van de belangrijkste lampjes op het dashboard. De Audi Service app is gratis te downloaden in de App Store (Apple) en via Google Play (Android).

Wie onderweg onverhoopt een probleem heeft met de auto, wil snel weten wat er aan de hand is en wat te doen. Daarom biedt de nieuwe Audi Service app een overzicht van alle belangrijke waarschuwingslampjes in het dashboarddisplay. Elk lampje wordt kort uitgelegd, met het advies of er met de storing kan worden verder gereden.

De app laat ook zien zien hoe een wiel dient te worden verwisseld en hoe het bijvullen van vloeistoffen in zijn werk gaat.

Audi

Ook het stappenplan bij aanrijdingen is heel praktisch. De app geeft aan wat er moet gebeuren en helpt bij het verzenden van een online schadeformulier. Voor internationale trips is er de vertaler met tien autoproblemen vertaald in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

In sommige gevallen is rechtstreeks contact met hulptroepen noodzakelijk. Daarom kunnen via de app direct de (voorgeprogrammeerde) eerste-hulp-nummers van Audi in binnen- en buitenland worden gebeld. Ook de dichtstbijzijnde Audi-dealer is snel te lokaliseren. De Audi Service app komt van pas bij noodgevallen op internationale (vakantie)trips, maar ook dicht bij huis biedt hij veel voordelen. Via de geïntegreerde werkplaatsplanner is bijvoorbeeld een serviceafspraak bij de Audi-dealer te maken.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via