2 juli 2012
Chevrolet Cruze Station Wagon

Chevrolet Cruze Station Wagon

Chevrolet introduceert Cruze Station Wagon

2 juli 2012 | Chevrolet introduceert de Cruze Station Wagon. Tegelijkertijd worden alle andere uitvoeringen van de Cruze technisch en optisch gemoderniseerd. Tot de designwijzigingen die alle Chevrolets Cruze van modeljaar 2013 kenmerken behoort een hooggeplaatste voorbumper inclusief mistlichten in een nieuwe elegante behuizing. Het interieur heeft de kenmerkende 'dual cockpit' van Chevrolet, met een dashboard dat vloeiend en rond uitloopt in de beide voorportieren. De uitvoeringen met het fonkelnieuwe Chevrolet MyLink infotainment systeem zijn uitgerust met een nieuw 7 inch touchscreen met hoge resolutie in de middenconsole.

De Cruze stationwagens zijn ongeacht de gekozen motor uitgerust met een start/stop systeem. Dankzij "Passive Entry, Passive Start" (PEPS), standaard vanaf het hoogste uitrustingsniveau, kan de chauffeur de contactsleutel op zak houden terwijl hij/zij de auto sluit, opent of start.

De beklede kofferruimte is in de basisconfiguratie 1.024 mm lang, en biedt tot aan de ruiten een capaciteit van 500 liter. Wanneer de leuningen achterin plat gevouwen (in 60/40 verhouding) worden, komt er tot het plafond een totale bagageruimte van 1.478 liter beschikbaar.

Chevrolet Cruze Station Wagon

Meer kenmerken van de kofferruimte:

  • Een bagage afdekzeil, dat volledig opgevouwen wordt in een cassette
  • Uitgetrokken kan het omhoog en opzij, zodat er ongehinderd toegang is tot de bagageruimte
  • Een opslagcontainer met drie compartimenten tussen de zittingen achterin en de cassette met afdekzeil
  • Een aparte, kleine opslagruimte achterin bevat de standaard aanwezig bandenreparatieset
  • Twee extra opslagruimten achter de wielkasten
  • Verscheidene haken aan beide zijden om zware of omvangrijke lading vast te binden

Er zijn accessoires leverbaar als een bagagenet, bagagebox met flexibele indeling en een dakkoffer, maar ook draagsystemen voor fietsen, ski's en surfboard.

Onder de motorkap completeren een 1.4 benzinemotor met turbo en een 1.7 diesel het motorprogramma. De 1.4 benzinemotor met turbo presteert als een motor met een aanzienlijk grotere cilinderinhoud, terwijl hij aanzienlijk minder brandstof verbruikt en minder CO2 uitstoot. Gekoppeld aan een zes-traps handgeschakelde versnellingsbak heeft hij 140 pk (103 kW) en een maximaal koppel van 200 Nm bij 1.850~4.900 tpm, terwijl de acceleratie van 0-100 km/h 9,5 seconden in beslag neemt. In de gecombineerde cyclus verbruikt de 1.4 benzinemotor met turbo 5.7 liter/100 km, hetgeen overeenkomt met 134 gram CO2 per km.

Chevrolet Cruze Station Wagon

De 1.7 dieselmotor, uitgerust met turbo met intercooler, standaard start/stop systeem en elektrische stuurbekrachtiging, brengt het tot 130 pk (96 kW) die de stationwagon een acceleratie tot 100 km/h in 10.4 seconden en een topsnelheid van 200 km/h bezorgen. Met een brandstofverbruik van 4.5 liter per 100 kilometer in de gecombineerde cyclus en 119 g CO2 emissie per kilometer, is de 1.7 diesel de meest spaarzame motor die ooit een Chevrolet Cruze voortbewoog.

De veiligheid van de Cruze stationwagon is bijna identiek aan die van de sedan, een compacte auto die vijf sterren in de wacht sleepte van zowel EuroNCAP als het National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de VS.

In aanvulling op de carrosseriestructuur van het voertuig, dragen zes airbags, Electronic Stability Control EST, Traction Control en vierkanaals anti-blokkeer remsysteem (ABS) standaard bij aan zijn meer dan uitstekende passieve en actieve veiligheid. Vijf driepunts veiligheidsgordels, ISOFIX systeem voor kinderzitbevestiging achterin en pedalen die wegklappen bij een frontale aanrijding zijn evenzo standaard.