4 juli 2012
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan vestigt record achteruitrijden

4 juli 2012 | De Nissan Leaf heeft afgelopen weekend een record gebroken. De volledig elektrisch aangedreven auto legde als de snelste achteruitrijdende auto een afstand van een mijl (1,6 km) af. Professioneel stuntrijder Terry Grant 'deed' de fameuze heuvelklim van Goodwood tijdens het Festival of Speed, achteruitrijdend met de Nissan Leaf. Hij legde de afstand uiteindelijk af in 1minuut en 37,02 seconden, met een gemiddelde snelheid van 88,5 km/uur.

Terry vestigde op vrijdag, de openingsdag van het festival, voor het eerst het record en verbeterde het vervolgens op zaterdag en zondag, waarbij hij maar liefst 26 seconden van de tijd van vrijdag afsnoepte.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Terry, die vorig jaar een ander record vestigde door de heuvelklim met een Nissan JUKE op twee wielen te rijden, zei na afloop over zijn prestatie: "Ik had een fantastische auto tot mijn beschikking; met directe aandrijving van de elektromotor naar de wielen. In theorie rijdt de Nissan Leaf daardoor achteruit net zo snel als vooruit. Bovendien ligt de Leaf door zijn lage zwaartepunt, dankzij de laag geplaatste accu's die een integraal onderdeel van de vloer vormen, enorm stabiel op de weg, ongeacht de richting waarin je rijdt. De enige klacht die ik heb, is een beetje nekpijn door het voortdurend achterom kijken".

Het achteruitrijrecord van de Leaf is onderdeel van Nissans ambitieuze social media-campagne, 'The Big Turn On'. Hiermee verspreidt de fabrikant de boodschap van het elektrische rijden over heel Europa via de social media. Daarmee wil Nissan in honderd dagen een miljoen automobilisten interesseren voor elektrisch autorijden. Het doel van een miljoen 'Turn Ons' werd op 15 juni bereikt, vijftien dagen voor de oorspronkelijk geplande datum.