21 juni 2012
 

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Bentley Continental GT Speed Coupe op Goodwood

21 juni 2012 | Op het Goodwood Festival of Speed van 29 juni tot 1 juli presenteert Bentley zijn snelste productiemodel ooit: de nieuwe Continental GT Speed Coupé. Het 625 pk sterke model komt aan de start van de 'Supercar Run up', de legendarische heuvelklim waarbij de Goodwood Hill wordt bedwongen. Uiteraard is de Continental GT Speed Coupé ook aanwezig op de Bentley-stand.

De nieuwe Bentley Continental GT Speed Coupé beschikt over een aangepaste Bentley 6.0 W12 twin-turbomotor die goed is voor een vermogen van 625 pk en een koppel van 800 Nm. De W12 is gekoppeld aan een close-ratio achttraps automatische transmissie en permanente vierwielaandrijving. Deze aandrijflijn zorgt in goede Bentley-traditie voor sportieve prestaties zoals een topsnelheid van 329 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 4,2 seconden.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

De 'set-up' van het onderstel van de Continental GT Speed Coupé is sportief. De carrosserie is verlaagd en de afstemming van vering, demping en stuurinrichting is aangepast ten behoeve van maximale dynamiek. Daarbij passen ook de 21-inch Speed-wielen met 275/35 R21-banden.

De Continental GT Speed Coupé is uiterlijk gewijzigd ten opzichte van de reguliere Continental-modellen. De donkere grille springt direct in het oog en ook de specifieke uitlaateindstukken zijn blikvangers. Het interieur wordt met de hand vervaardigd. De lederen bekleding in diamantmotief en andere sportief getinte details zijn standaard.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!