17 juni 2012
 

AutoSukuro

AutoSukuro brengt autowoordenboek uit

17 juni 2012 | Voor wie met de auto strandt in het buitenland, is er nu een app voor iPhone en iPad: AutoSukuro. Menigeen spreekt best een paar woorden Engels, Duits of Frans. Om echter exact uit te leggen wat de auto mankeert is jargon nodig. De app van AutoSukuro bevat auto-gerelateerde termen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees.

Sukuro is esperanto voor "help". De app van AutoSukuro biedt hulp bij technisch leed in het buitenland. Eenmaal gedownload beschikt de gebruiker van AutoSukuro over honderden autotechnische termen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees. Daarnaast voorziet de app in begrippen uit de dagelijkse pech-praktijk. Voor het gebruik van de app is geen Internet-verbinding vereist; de app werkt "off line".

AutoSukuro

De app vertaalt van de ene taal naar de andere. Zo is het mogelijk om een term in het Nederlands aan te klikken, waarop bijvoorbeeld de Duitse of Italiaanse vertaling verschijnt. Omgekeerd kan een buitenlandse garagist een term in zijn moedertaal aanklikken, waarop de Nederlandse vertaling verschijnt.

Vooralsnog is AutoSukuro alleen beschikbaar voor de iPhone. De ontwikkelaar zegt te werken aan een versie voor Android. De app voor iPhone en iPod Touch kost 79 cent en is vanaf nu te downloaden in de AppStore.

AutoSukuro
 
Websiteitunes.apple.com/app/
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!