15 juni 2012
 

Infiniti

Infiniti sponsort Goodwood

15 juni 2012 | Een 'Inspired Performance' moet het worden tijdens het Goodwood festival of speed van 2012 (28 juni t/m 1 juli). Dit is het eerste jaar dat Infiniti zich opwerpt als officiële sponsor van het Britse autosportevenement. De Infiniti EMERG-E zal zijn werelddebuut maken tijdens de beroemde bergbeklimming. Het gaat hier om het eerste prototype, met range extender, van het in Groot Brittannië ontworpen concept.

Jerry Hardcastle, Global Chief Marketability Engineer, legt uit: "Het festival of speed publiek zal voor het eerst ooit kennis maken met de prestaties van de EMERG-E, zelfs nog voor dat een aantal top executieves binnen Infiniti dat hebben gedaan. Goodwoods bezoekers zullen niet alleen getrakteerd worden op een uitzonderlijk design maar ook op een voorbeeld van hoe Infiniti en haar partners technologie zal gaan combineren met een milieubewustzijn".

Infiniti

Naast het prototype zal er op de oprijlaan van de Graaf van March de productieversie van de FX Vettel edition te vinden zijn. Er zullen binnen Europa maar 50 stuks beschikbaar zijn van deze unieke SUV. Deze bijzondere uitvoering is lichter en aerodynamischer met 30% meer downforce is dan de normale FX50. Het uiterlijk van deze 420 pk sterke FX is niet veranderd van het concept welke in Frankfurt 2011 werd getoond en is Infiniti's krachtigste en duurste model (geprijsd vanaf € 192.800,-).

Naast de tentoongestelde auto's, zal de "Inspired performance Infiniti Lounge" ook beschikken over 'Value Added': het werk van de derde winnaar van de Infiniti Digital Art Competition, samen met foto's van Jacques Cochin.

Infiniti
 
Websitewww.goodwood.co.uk
Deel via