12 juni 2012
 

Bugatti

Pon wordt importeur van Bugatti

12 juni 2012 | Pon's Automobielhandel is vanaf 11 juni exclusief importeur van Bugatti in Nederland. Deze nieuwe samenwerking is een logische keus voor zowel Pon als Bugatti, gezien de ruime ervaring die de Nederlandse importeur heeft met exclusieve automobielen. Zo importeert Pon's Automobielhandel al tientallen jaren Porsche, een merk dat evenals Bugatti behoort tot de Volkswagen Groep.

Bugatti Automobiles S.A.S. is in 1909 opgericht door de kunstenaar en ingenieur Ettore Bugatti. Zijn auto's stonden bekend om hun beeldschone ontwerpen, hun lichtvoetigheid en de geavanceerde technologie. In de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw wonnen auto's van Bugatti meer races dan concurrerende merken.

Bugatti

Na de sluiting van de fabriek in 1957 kocht Volkswagen Groep het merk in 1998 met de bedoeling het nieuw leven in te blazen. De eerste nieuwe Bugatti, de Veyron16.4, rolde in 2005 van de band. De laatste versie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren, is in juni 2011 verkocht.

Momenteel heeft het merk de 1.001 pk sterke roadster Grand Sport in het leveringsprogramma, naast de nog krachtiger roadster Vitesse met een vermogen van 1.201pk. Van beide modellen produceert Bugatti gezamenlijk slechts 150 exemplaren, 69 daarvan zijn al verkocht.

Bugatti
 
Websitewww.bugatti.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!