8 juni 2012
 

Jaguar

Jaguar Land Rover opent maatwerkafdeling

8 juni 2012 | Maatwerkoplossingen en productie van exclusieve series worden belangrijker in het premium segment. Om hierop in te kunnen spelen heeft Jaguar samen met Land Rover recent de Engineering to Order (ETO) afdeling gecreëerd. Deze divisie is verantwoordelijk voor het uitbreiden van de merken Jaguar en Land Rover met een serie 'special edition'-modellen en een reeks personaliserings-opties waarmee kopers hun auto op unieke wijze kunnen individualiseren.

Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar / Land Rover, legt uit: "De gespecialiseerde ETO-afdeling is de volgende stap in de evolutie van JLR. Het is een verlengstuk van JLR's toonaangevende technische capaciteiten en een extra bewijs van JLR's passie om wensen van klanten te kunnen vervullen".

Jaguar

Na het recente succes van twee eerder door ETO gebouwde modellen (de limited edition Range Rover Autobiography Ultimate Edition en de 300 km/h snelle Jaguar XKR-S) richt de ETO-divisie zich nu op verdere uitbreiding van het programma van beide merken.

In eerste instantie zal ETO verantwoordelijk zijn voor het met de hand bouwen van de ultra-luxueuze Jaguar XJ Ultimate en voor de Range Rover Evoque Special Edition by Victoria Beckham, een samenwerking tussen Land Rover en de Britse modeontwerpster. Deze met de hand afgewerkte auto onderscheidt zich door een unieke matte lakkleur en acccenten in rosé goud. Productie is gelimiteerd tot een maximum van 200 exemplaren wereldwijd.

Jaguar

De ontwerpers en ingenieurs van ETO werken naast en samen met de JLR Product Development teams aan toekomstige producten, waarbij de nadruk ligt op het bieden van extra luxe, prestaties en capaciteiten om daarmee de verschillende 'persoonlijkheden' van beide merken te onderstrepen.

ETO zal de merken Jaguar en Land Rover op verschillende manieren ondersteunen. Allereerst door het bieden van gespecialiseerde producten die zich onderscheiden door aangepast design en/of hogere prestaties. Daarnaast de ontwikkeling van een uitgebreider personaliseringsprogramma voor klanten. Tot slot biedt ETO extra capaciteit voor het ontwikkelen en bouwen van gepantserde auto's en speciale uitvoeringen.

Jaguar Jaguar Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!