1 juni 2012
 

Volvo

Volvo bouwt nieuw testcentrum

1 juni 2012 | Volvo Car Corporation laat een nieuw testcentrum voor actieve veiligheidssystemen bouwen. Het bedrijf Active Safety Test Area AB (ASTA) gaat het nieuwe centrum bouwen en exploiteren. Het nieuwe testcentrum komt naast het al bestaande proefterrein dat Volvo Car Corporation heeft in Hällered in West-Zweden.

"Deze faciliteit geeft ons het perfecte gereedschap om de intelligente veiligheidssystemen van de toekomst, waaronder systemen die de bestuurder bij het rijden ondersteunen, te ontwikkelen", zegt Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development van Volvo Car Corporation.

Volvo

Actieve veiligheid draait om technische oplossingen die de bestuurder helpen om ongelukken te voorkomen en die een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de schadelijke gevolgen van een ongeval. Enkele van de meest recente innovaties van Volvo Car Corporation op dit gebied zijn: Pedestrian Protection met Full autobrake, City Safety, Driver Alert Control, Cross Traffic Alert en Road Sign Information. Deze systemen zijn bijvoorbeeld allemaal al leverbaar in de nieuwe Volvo V40.

Het nieuwe testcentrum van AstaZero (de naam waaronder ASTA het terrein exploiteert) biedt mogelijkheden om zowel bestuurders als voertuigen aan tal van verkeerssituaties bloot te stellen. Zoals drukke stadswegen, snelwegen met een grote hoeveelheid rijbanen en kruispunten. Een cruciale parameter is de interactie met andere auto's, voetgangers, fietsen, brommers, motoren, vrachtwagens en bussen.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!