30 mei 2012
 

Fisker Karma

Fisker-dealer Kroymans levert 100e Karma af

30 mei 2012 | Bij Fisker-dealer Kroymans in Hilversum werd vrijdag 25 mei de 100e Fisker Karma van dit jaar afgeleverd. Andries Jansen, directeur/eigenaar van Jansen Furniture, ontving uit handen van Geert-Jan Tax, general manager van zowel Fisker Nederland als Kroymans, de sleutels en een attentie. In totaal rijden er nu, inclusief demonstratieauto's en auto's die door dealer Fisker Breda zijn geleverd, al ruim 110 elektrisch aangedreven Fiskers in ons land.

Dit aantal, dat snel verder groeit, mag beslist opzienbarend worden genoemd gezien de recente verkoopstart van het merk in de laatste dagen van december 2011, de concurrentie in het topklassesegment en het aandrijfconcept van het compleet nieuwe merk Fisker.

Fisker Karma

Geert-Jan Tax: "Je kunt wel zeggen dat wij met de Fisker Karma in de topklasse een kleine revolutie veroorzaken. We laten qua verkoopcijfers praktisch iedereen achter ons, door de prijs/kwaliteitverhouding van de Karma en doordat meer en meer mensen in hun organisatie op het gebied van duurzaamheid echt een stap vooruit willen zetten. Enkele andere merken leveren hybride-uitvoeringen. Maar de Karma is een volledig elektrisch aangedreven auto met een range extender, waarmee je 80 kilometer geheel elektrisch en volkomen schoon kunt rijden, om daarna met ingeschakelde range-extender elke gewenste bestemming te kunnen bereiken. Wij hebben klanten die zoveel elektrisch rijden dat ze vol enthousiasme komen vertellen dat ze een benzineverbruik van 1 op 60 of 80 haalden! Cruciaal is dan wel dat je zowel thuis als bij je bedrijf en onderweg zoveel mogelijk de auto aan een laadpaal koppelt. De eigenaar van deze 100e Karma, de heer Jansen, is een goed voorbeeld van een toekomstgerichte ondernemer die het elektrisch rijden ook op dat gebied zo goed mogelijk regelt".

Andries Jansen: "De keuze voor elektrische auto's voor ons bedrijf ligt in lijn met ons MVO-beleid. Wij vinden het belangrijk om het milieu binnen onze bedrijfsprocessen zo veel mogelijk te ontzien. Met Jansen Furniture Nederland, onderdeel van multinational Jansen International (900 medewerkers), streven wij ernaar ons meubilair en onze accessoires volledig CO2-neutraal te produceren. Daarom gebruiken wij duurzame houtsoorten of duurzaam gekweekt hout. Zo gaan we ontbossing tegen. Door meer gebruik te maken van elektrische auto's kan onze CO2-uitstoot verder naar beneden worden gebracht. Bij ons bedrijf in Zevenaar (Edisonstraat 70) hebben wij een laadpaal laten plaatsen en ik ben vastbesloten om zoveel mogelijk elektrisch te rijden en dat ook krachtig te stimuleren. Ik zie dat echt als een investering in de toekomst".

Fisker Karma
 
Websitewww.fisker.nl
Meer informatie
Deel via