15 mei 2012
 

Chevrolet

Nederlandse finalisten Young Creative Chevrolet bekend

15 mei 2012 | Nadat vorig jaar Danny Scheurink van arTEZ in de categorie Muziek de winnaar was geworden van de bekende kunstcompetitie van Young Creative Chevrolet zijn nu de winnaars bekend gemaakt van de 2012-editie. Paola van den Bor, in de categorie Visual Art, en Christian Kalse, in de categorie Muziek, hebben de eerste plaats veroverd in de Nederlandse contest. Beiden gaan door naar de Europese finale waarin zij het op moeten nemen tegen winnaars uit 24 Europese landen.

Studenten konden zich dit jaar inschrijven voor vier disciplines: mode, fotografie, video, visual arts en muziek. Young Creative Chevrolet (YCC) is door Chevrolet Europe voor het eerst in 2007 georganiseerd voor Studenten Toegepaste Kunst. Door jonge kunstenaars uit te dagen hun creativiteit te gebruiken voor projecten in diverse disciplines, zoals mode, muziek, fotografie, video en toegepaste kunst, wil Chevrolet jonge kunstenaars aanmoedigen en steunen in het begin van hun carrière.

Chevrolet

In 2011 namen studenten van 155 Hogescholen uit 22 landen deel aan de kunstcompetitie van Chevrolet. Een eerste selectie door de jury betreft de nationale ronde, gevolgd door een nominatie voor de Europese finale. In Nederland maakten onder andere Prins Bernhard en Prins Pieter-Christiaan deel uit van de jury, naast fotograaf Jeffrey van der Vaart en Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur van Chevrolet Nederland. "Criteria van belang voor de juryleden waren in de eerste plaats creativiteit, innovatie en de integratie van Chevrolet-gerelateerde aspecten", zegt Pieter Stokman van Chevrolet Nederland. "Ook is de commerciële toepassing van het project voor de communicatiestrategie van Chevrolet van belang. Jonge mensen bepalen de agenda voor de wereld van morgen en zorgen voor veranderingen en ontwikkelingen. Chevrolet is al jarenlang onder de indruk van het niveau van de inzendingen. Wij hebben al twee maal een Nederlandse winnaar mogen kronen in de Europese competitie en ik weet zeker dat Paola en Chris dit jaar ook hoge ogen zullen gooien".

Paola Tosca van den Bor, Nederlandse winnares in de categorie Visual Arts Paola Tosca van den Bor is 22 jaar oud en geboren in Zutphen in 1989. Op achtjarige leeftijd verhuisde ze naar Curaçao waar ze 13 jaar heeft gewoond. Na de afronding van de opleiding VWO volgde ze twee studies voor Grafisch Ontwerpen en Reclametekenen. Na drie jaar te hebben gewerkt als Grafisch Ontwerper om geld te sparen voor een academische opleiding, werd ze aangenomen op de Kunstacademie ArtEZ in Zwolle.

Chevrolet

Bio Christian, Nederlandse winnaar in de categorie fotografie Christian Kalse (23) is een jonge ambitieuze fotograaf met een passie voor exclusieve auto's. Van jongs af aan was hij al druk bezig met de camera van zijn ouders. In 2006 kocht hij zijn eerste eigen Digitale Spiegel Reflex camera. In dat zelfde jaar startte hij zijn opleiding Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Wat begon als een hobby groeide uit tot een verlangen naar meer. Dat verlangen bracht hem in 2008 bij Autogespot.com waar hij aan de slag ging als fotograaf. In 2010, na ruim een jaar gewerkt te hebben bij een reclame bureau in Delft, besloot hij om zich volledig aan de fotografie te wijden. De opleiding Digitale Fotografie aan de Willem de Kooning Academie leek hem de perfecte plek om dit te doen.

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via