26 april 2012
Renault Laguna Coupe

Renault Laguna Coupe

Renault introduceert Laguna Coupe dCi 110

26 april 2012 | De Renault Laguna Coupé is vanaf 1 mei te bestellen met dCi 110 dieselmotor. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak en de CO2-uitstoot van deze versie is met 109 g/km gelijk aan die van de Laguna Hatchback. Dit betekent dat de zakelijke rijder ook bij registratie na 1 juli 2012 het gunstige bijtellingstarief van 20% betaalt. De Laguna Coupé dCi 110 komt medio juli op de markt voor een prijs van 34.690 euro.

Het gunstige brandstofverbruik van deze nieuwe motor wordt gerealiseerd dankzij het ESM-systeem (Energy Smart Management). Dit zorgt voor een optimale balans tussen stroomverbruik en het opladen van de accu. Bij een hoog stroomverbruik, bijvoorbeeld tijdens accelereren, wordt de dynamo ontlast en ondervindt ook de motor minder weerstand. De dynamo wordt alleen aan het werk gezet bij lage belasting en als het niveau van de accuspanning op een te laag niveau dreigt te komen.

Renault Laguna Coupe

Tot de standaarduitrusting behoren onder meer LED-dagrijverlichting, bi-xenonkoplampen, lichtmetalen 17-inchwielen, Bluetooth, een Carminat TomTom LIVE-navigatiesysteem inclusief Europakaart, Renault Handsfree Card en elektronisch geregelde airconditioning.

De Laguna Coupé dCi 110 heeft een vanafprijs van 34.690 euro incl. BTW en BPM, hierin is de per 1 juli geldende BPM al verwerkt. De gunstige prijsstelling is mede te danken aan de lage CO2-uitstoot van 109 g/km.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!