24 april 2012
 

Bentley EXP 9 F

Bentley toont nieuwe EXP 9 F Concept

24 april 2012 | Op de autoshow van Bejing maakt Bentley meer technische details bekend over de EXP 9 F. Een eventuele productieversie van deze SUV zou leverbaar kunnen zijn met V8- of W12-benzinemotor, maar ook als plug-in hybride met V6-verbrandingsmotor. In Bejing presenteert Bentley ook de exclusieve Mulsanne Diamond Jubilee Edition, waarvan 60 exemplaren worden geproduceerd.

De Bentley EXP 9 F is een conceptstudie die mogelijk leidt tot een derde model van het merk. De SUV vierde op de autotentoonstelling van Genève zijn wereldpremière en is voorzien van de Bentley 6,0-liter W12-twinturbokrachtbron met 600 pk en een koppel van 800 Nm. Naast de inzet van deze motor overweegt Bentley verschillende alternatieven. Eén ervan is de onlangs in de Continental GT/GTC geïntroduceerde 500 pk sterke 4,0-liter V8 benzinemotor.

Bentley EXP 9 F

Ook de inzet van een V6 plug-in hybride is mogelijk. Deze zeer efficiënte aandrijflijn maakt een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 130 g/km mogelijk. De sprint van 0-100 km/h duurt desondanks slechts 5 seconden.

Op dit moment evalueert Bentley de reacties van klanten en het publiek met als doel de EXP 9 F verder te ontwikkelen. Deze reacties zullen ook een belangrijke rol spelen bij een eventuele beslissing om de SUV in productie te nemen.

Bentley EXP 9 F

Een andere blikvanger van Bentley in Bejing is de Mulsanne Diamond Jubilee Edition. Dit zeer exclusieve model is ter ere van het diamanten regeringsjubileum van de Britse Koningin Elizabeth II ontworpen door de Mulliner-divisie van Bentley. Maatwerkspecialist Mulliner is ook de leverancier van de 'State Limousine' van Queen Elizabeth. De Mulsanne Diamond Jubilee Edition wordt in een oplage van slechts 60 gebouwd.

Alle exemplaren beschikken over de 6,75-liter V8 (512 pk, 1.020 Nm) en zijn uitgevoerd met exclusieve extra's als 21-inch lichtmetalen wielen (Classic), de Flying B-mascotte op de grille, uitklaptafeltjes achterin met Diamond Jubilee-logo, 'B'-badges op de C-stijlen, een stoelventilatie- en massagesysteem, een entertainmentsysteem achterin en speciale lakopties waaronder twee duo-tone-mogelijkheden.

Bentley EXP 9 F Bentley EXP 9 F
 
Websitewww.bentley-leusden.n
Deel via