21 september 2001
 

Seat

De directeur van het Seat ontwerpcentrum is onderscheiden door AutoWelt

21 september 2001 | Walter de'Silva (50), directeur van SEAT's Design Centre, heeft een onderscheiding gekregen van voor zijn carrière. De Italiaanse ontwerper heeft de prijs tijdens de Internationale Automobiel Ausstellung te Frankfurt in ontvangst genomen.

Het Duitse magazine AutoWelt reikt de prijs sinds 1995 jaarlijks uit; de eerste winnaar destijds was de Italiaanse ontwerper, Sergio Pininfarina. In opeenvolgende jaren is de prijs uitgereikt aan andere beroemde auto ontwerpers, zoals Nuccio Bertone, Giorgetto Giugiaro, Bruno Sacco en Geoffrey Lawson. De winnaar van afgelopen jaar was Hertmut WarkuB, hoofdontwerper van de Volkswagen Groep.

De'SiIva: "Ik voel mijzeervereerd. Deze onderscheiding is niet alleen ter erkenning van mijn eigen werk, maar ook dat van de professionals in mijn omgeving". Hij voegt toe, "deze onderscheiding is een stimulans om mijn inspanningen voor Seat te verdubbelen".

De SEAT Salsa - de eerste SEAT conceptcar van de'Silva - is door het Amerikaanse magazine Automotive News International in 2000 uitgeroepen tot "het mooiste exterieur in de categorie conceptcar". De prijs in samenhang met de presentatie van de nieuwe merkreclame 'SEAT auto emocion', koppelt expressief ontwerp aan een innovatief en sportief karakter. De'Silva is bovendien bekroond met de "Eurostar 2000" door Automotive News Europe, die hem uitgeroepen heeft tot de beste Europese ontwerper van het jaar.

De laatste creatie van de Spaanse auto-ontwerper is de Tango, een conceptcar die pure emotie uitstraalt en met zijn compromisloze design teruggrijpt naar de sportieve convertibles uit de jaren vijftig en zestig.

 
Websitewww.seat.nl
Deel via