18 april 2012
Fiat 500C

Fiat 500C

500 by Gucci Short Film Collection

18 april 2012 | Fiat en Gucci presenteren een collectie van vijf korte films met in de hoofdrol de 500 by Gucci gezien door de ogen van creatievelingen. Gucci's creatieve directeur Frida Giannini en Fiat nodigde Jefferson Hack (hoofdredacteur van Dazed and Confused en AnOther Magazine), Chris Sweeney (filmdirecteur voor NOwness), Olivier Zahm (hoofdredacteur van Purple Fashion magazine), Franca Sozzani (hoofdredacteur Vogue Italië) en Alexi Tan (filmdirecteur) uit om korte films te produceren met de Fiat 500 by Gucci als inspiratie.

De films werden in het bijzijn van Lapo Elkann voor het eerst getoond op het hoofdkantoor van Independent Ideas in Milaan gedurende een speciaal event voor een select publiek van internationale journalisten en opinieleiders. Een speciale 500 by Gucci drive-in werd daar ingericht waar de kijkers de films voorbij zagen komen, terwijl zij comfortabel in de Fiat 500 by Gucci zaten.

De Fiat 500 by Gucci, die werd onthuld in februari 2011, is een speciale uitgave van de 500. Frida Giannini pastte de 500 aan in samenwerking met Fiats Centro Stile. In de zomer van 2011 volgde de cabrioletversie, de Fiat 500C by Gucci.

Fiat 500C

De films zijn:

  • Purple presenteert 'Papillon Polaroid' door Olivier Zahm
  • Dazed and Confused presenteert 'The Race' door Will Davidson
  • NOWNESS presenteert 'Assembly Line' door Chris Sweeney
  • Vogue presenteert 'Reverse to Perfection' door Francesco Carrozzini
  • 'Divergence' door Alexi Tan

De films zijn te vinden op: www.500bygucci.com/shortvideos

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!