6 april 2012
Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque is World Design Car of the Year

6 april 2012 | De Range Rover Evoque is bekroond met de titel 'World Design Car of the Year 2012'. De onderscheiding werd uitgereikt op de New York International Auto Show 2012 en brengt het aantal prijzen voor de Range Rover Evoque op 101. De jongste bekroning is een ode aan het design van de Range Rover Evoque en eert het feit dat het nieuwe, dynamische Range Rover model over de hele wereld enthousiast is ontvangen en een nieuw marktsegment heeft gecreëerd.

Gerry McGovern, Land Rover Director of Design, verklaarde bij de uitreiking: 'Wij zijn zeer vereerd dat de Range Rover Evoque is uitgeroepen tot 'World Design Car of the Year 2012'. Deze prestigieuze prijs is een erkenning van de overweldigende, positieve respons die wij hebben gekregen op het krachtige en spraakmakende ontwerp van de Range Rover Evoque. Het is een auto die mensen overduidelijk op een emotioneel niveau aanspreekt".

Range Rover Evoque

Uit de 46 oorspronkelijk genomineerde auto's, was de Range Rover Evoque een van de drie modellen voor de shortlist van de uiteindelijke verkiezing. Daarbij wist de compacte Range Rover de twee andere finalisten (de Citroën DS5 en de Volkswagen Up!) achter zich te laten.

Een designpanel van vijf wereldwijd vooraanstaande designexperts bepaalde eerst welke auto's op de shortlist kwamen, waarna 66 World Car juryleden hun stem konden uitbrengen. De juryleden, allen autojournalisten, vertegenwoordigen 25 landen van over de hele wereld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!