23 maart 2012
 

Volkswagen Transporter

Volkswagen viert 65 jaar Transporter

23 maart 2012 | Volkswagen heeft een begin gemaakt met de viering van het 65-jarige jubileum van de Transporter. De website 65jaarTransporter.nl speelt hierbij een centrale rol. Hier is bijvoorbeeld de complete geschiedenis van de Transporter te vinden en ook de unieke Gelato Transporter-commercial ontbreekt niet. Via de site lanceert Volkswagen bovendien de '65 klusser-campagne'.

Op 65jaarTransporter.nl is de complete geschiedenis van de Transporter te vinden. Die historie heeft een Nederlands tintje, want hij begint met de fameuze schets van Ben Pon uit 1947. Deze schets legt de basis voor de komst van de eerste Transporter in 1950. Uiteraard komen op de 'tijdlijn' alle Transporter-modellen (van T1 tot en met de huidige T5) uitgebreid aan de orde. De historie wordt ook geïllustreerd door de inmiddels fameuze Gelato Transporter-commercial.

Volkswagen Transporter

De Transporter weet al 65 jaar niet van ophouden. En dat heeft hij gemeen met veel vakmensen. Zo zijn er veel timmerlieden, metselaars, stukadoors, bakkers etc. die na hun 65e gewoon blijven doorwerken. Via 65jaarTransporter.nl gaat Volkswagen op zoek naar klussers die even onverwoestbaar zijn als de Transporter. De winnaar van de actie krijgt een gloednieuwe Transporter waarmee hij nog jaren door kan klussen.

De Transporter-jubileumsite blijft in beweging, zeker in de periode rond de BedrijfsautoRAI (17-12 april in Amsterdam). Op de BedrijfsautoRAI is het 65-jarige jubileum van de Transporter dé rode draad op stand van Volkswagen Bedrijfswagens.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!