16 maart 2012
Subaru BRZ

Subaru BRZ

Subaru start productie BRZ

16 maart 2012 | Fuji Heavy Industries, de producent van Subaru is begonnen met de productie van de Subaru BRZ. De BRZ, wat staat voor Boxermotor, Rearwheel drive and Zenith, is de nieuwe sportauto van Subaru.

De BRZ is 1.285 mm hoog (met antenne 1.425 mm hoog), 4.240 mm lang en 1.775 mm breed. Doordat de carrosserie voornamelijk van aluminium is gemaakt weegt de BRZ slechts 1.205 kg. Ondanks de compacte afmetingen is deze sportauto een 2+2.

Door motor zo dicht mogelijk bij het midden van de carrosserie en tevens zo laag mogelijk te positioneren, resulteert dit een zwaartepunt dat zich slechts 460 mm boven het wegdek bevindt en in een optimale gewichtsverdeling tussen voor en achter van 53-47. Een ander belangrijk element is de aerodynamica van de BRZ. De vloeiende lijnen en de achterspoiler, die niet alleen een zeer sportieve uitstraling aan de auto geven zorgen ook voor een lage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0.27 (Opgave Subaru gebaseerd op gemiddelde waarde). Hierdoor verbruikt de BRZ minder brandstof terwijl hij tegelijkertijd betere prestaties levert dankzij de verminderde luchtweerstand bij hoge rijsnelheden.

Subaru BRZ

Voor de BRZ heeft Subaru speciaal een nieuwe boxermotor ontwikkeld. Dit is een 2.0 liter boxermotor met een direct inspuitsysteem die hoge toerentallen kan draaien. Zijn specifieke vermogen en CO2-emissie bedragen respectievelijk 100 pk/liter en 159 g/km.

De Subaru BRZ zal in twee uitvoeringsversies op de Nederlandse markt komen. De volledige specificaties en de prijs zullen in april bekend gemaakt worden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!