6 maart 2012
 

Infiniti Emerg-E

Infiniti toont Emerg-e in Geneve

6 maart 2012 | Infiniti heeft op de Autosalon van Genève de EMERG-E onthuld. Dit is het eerste Infiniti-studiemodel van een elektrisch aangedreven sportauto met middenmotor en achterwielaandrijving. De EMERG-E is fysiek bewijs van Infiniti's doelstelling om een spannend topmodel te ontwikkelen. Het studiemodel is tevens de drager van allerlei nieuwe technologie die het merk de komende tijd in zijn modellen introduceert. De EMERG-E is ook een voorbeeld van de nieuwe ontwerptaal van Infiniti.

De EMERG-E is het eerste model dat Infiniti in Europa heeft ontwikkeld. De fabrikant heeft in de zoektocht naar geavanceerde technologie voor de vooruitstrevende sportauto verder gekeken dan zijn gebruikelijke leveranciers. Hierdoor is Infiniti toegetreden tot het zogenoemde Technology Strategy Board (TSB) van de Britse regering. Het doel van het TSB is het versnellen van de introductie van voertuigen met een lage CO2-uitstoot.

Infiniti Emerg-E

De elektrisch aangedreven sportauto, met twee middenmotoren van gezamenlijk 300 kW (408 pk), is in staat om in 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 208 km/u (130 mph) is mogelijk in één ononderbroken versnelling van maar 30 seconden. Als de range extender (die benzine gebruikt als brandstof) met de twee elektromotoren samenwerkt, produceert de EMERG-E een CO2-uitstoot van 55 g/km.

In zijn lengte van 4.464 mm herbergt de tweezitter een lithium-ion-accupakket, vier omvormers, twee elektromotoren, een driecilinder range extender en een brandstoftank. Alles is verpakt in een aerodynamisch vormgegeven, lichte carrosserie.

Infiniti Emerg-E
 
Websitewww.infiniti.nl
Deel via