29 februari 2012
Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery 4

Land Rover bouwt miljoenste Discovery

29 februari 2012 | Vandaag is de 1 miljoenste Land Rover Discovery van de band gerold in de Jaguar Land Rover fabriek in Solihull, bij Birmingham in Groot-Brittannië. Om deze mijlpaal te vieren en om de capaciteiten van de Discovery 4 te demonstreren, vertrekt de 1 miljoenste auto voor een 'Journey of Discovery' van Birmingham naar Beijing, China - één van Land Rover's meest succesvolle en snelst groeiende afzetgebieden.

De uitdagende, 50 dagen durende en 13.000 kilometer lange expeditie zal worden uitgevoerd door drie Land Rover's Discovery 4, die daarbij door meer dan twaalf landen in Europa en Centraal Azië zullen reizen. De finish op 23 april a.s. valt samen met de start van de Beijing International Automotive Exhibition 2012.

De expeditie biedt Land Rover tevens een ideale gelegenheid om het meest ambitieuze project voor fondsenwerving tot nu toe te introduceren: het bij elkaar brengen van 1 miljoen pond voor het Internationale Rode Kruis, een van de humanitaire partners van Land Rover. Het geld zal worden gebruikt voor een waterzuiveringsproject in Oeganda.

Land Rover Discovery 4

De productie van de 1 miljoenste Land Rover Discovery op 29 februari 2012 vond plaats 23 jaar na de introductie van het originele model. Sinds de Discovery in 1989 op de markt kwam als derde model tussen de luxueuze Range Rover en robuuste Land Rover Defender. De Discovery is wereldwijd met meer dan 200 onderscheidingen bekroond en vorig jaar werd een recordaantal van 45.000 stuks verkocht in 170 landen.

Het succes van de Discovery heeft bijgedragen aan het creëren van een positieve impuls voor de Land Rover fabriek in Solihull. Op deze locatie werken op dit moment bijna 6.000 mensen, na een uitgebreide wervingscampagne die zes maanden geleden is gestart, waarbij het aantal medewerkers met 20% werd uitgebreid. Dit is het gevolg van de grote vraag en de daarmee samenhangende uitbreidingsplannen.