29 februari 2012
Volkswagen Golf Cabrio

Volkswagen Golf Cabrio

VW introduceert Golf GTI Cabriolet

29 februari 2012 | De Volkswagen Golf GTI Cabriolet beleeft zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Genève die plaatsvindt van 8 tot en met 18 maart aanstaande. De open Golf GTI beschikt over de welbekende 210 pk sterke 2.0 TSI-motor. Zowel uiterlijk als van binnen ademt hij de sportieve GTI-sfeer. De Golf GTI Cabriolet staat in juli bij de Volkswagen-dealer.

Het uitstekend geïsoleerde elektro-hydraulisch bediende dak van de Golf Cabriolet opent en sluit met een druk op de knop. Het openen duurt 9,5 seconden, het sluiten 11 seconden. Openen en sluiten kan ook rijdend tot maximaal 30 km/h. Rolbeugels die in noodgevallen automatisch tevoorschijn komen, zijn standaard, net als sidebags en een knieairbag.

Volkswagen Golf Cabrio

De 210 pk sterke direct ingespoten tweeliter turbomotor verleent de Golf GTI Cabriolet aansprekende prestaties. De sprint naar 100 km/h duurt 7,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 237 km/h. Het koppel van 280 Nm is beschikbaar tussen 1.700 en 5.300 tpm. Ofwel: kracht op afroep op vrijwel elk gewenst moment. Het officiële verbruik bedraagt 7,6 l/100 km (CO2: 177 g/km).

Een handmatig bediende zesversnellingsbak is standaard, een DSG-transmissie een optie. Het standaard elektronische XDS-sperdifferentieel zorgt voor extra grip en stabiliteit in bochten.

Volkswagen Golf Cabrio

De Golf GTI Cabriolet heeft de typische GTI-details als de rood omrande honingraat-grille, bumpers met grote luchtinlaten vóór en een diffuser aan de achterzijde, sideskirts, dubbele uitlaat, donker getinte LED-achterlichtunits en 17-inch lichtmetalen wielen (18-inch optioneel). Van binnen: sportstoelen met de kenmerkende Jacky-ruitbekleding, RVS-pedalen, de specifieke GTI-versnellingspook (aluminium) en een driespaaks met leer bekleed sportstuur.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!