28 februari 2012
 

Porsche Boxster

Porsche onthult nieuwe Boxster

28 februari 2012 | Porsche presenteert op de Autosalon van Genève een wereldprimeur en twee Europese primeurs. Tijdens de persconferentie onthult Porsche de nieuwe Boxster aan de wereldpers. Ook worden de Porsche Panamera GTS en de 911 Cabriolet voor het eerst aan het Europese publiek getoond.

De nieuwe Boxster kenmerkt zich door een beduidend lager gewicht dan de vorige generatie van het model. De gewichtsbesparing is bereikt door toepassing van lichtgewicht materialen voor de carrosserie.

Ook het onderstel is volledig vernieuwd: zowel de wielbasis als de spoorbreedte zijn gegroeid en ook de wielen zijn groter dan voorheen. Het brandstofverbruik profiteert ook van deze ontwikkelingen. De nieuwe Porsche Boxster is namelijk 15 procent zuiniger dan zijn voorganger.

Porsche Boxster

Niet alleen technisch, ook optisch is deze door een middenmotor aangedreven roadster aanzienlijk gemoderniseerd. De nieuwe Porsche Boxster heeft een kortere overhang voor en achter, een duidelijk verder naar voren geplaatste voorruit, een vlakker silhouet en kenmerkende luchtinlaten aan de zijkant. Dat verleent de roadster een gespierder en markanter uiterlijk.

Het interieur van de nieuwe Boxster biedt meer ruimte dan dat van zijn voorganger, waarbij de vormgeving met de oplopende middenconsole de nieuwe Porsche-stijl weerspiegelt.

Porsche Boxster
 
Websitewww.porsche.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!