24 februari 2012
Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta tijdelijk met gratis automaat

24 februari 2012 | Alfa Romeo voorziet de Giulietta tijdelijk gratis van een 'Alfa TCT' transmissie ter waarde van 1.900 euro. Tot mei is de Giulietta met deze transmissie met dubbele koppeling leverbaar vanaf 27.250 euro en betalen zakelijke rijders 20% bijtelling.

Alfa TCT (Twin Clutch Transmission) is een transmissie met dubbele koppeling die zich onderscheidt qua werking door zijn interactie met andere voertuig-systemen, waaronder het Alfa DNA, het remsysteem, het motormanagement en het ESP-systeem. Vanwege de snelheid waarmee de parameters worden verwerkt, kan de transmissie de snelheid van de gangwisselingen aanpassen, de koppelafgifte bij een slechte grip reguleren en zowel als automaat als handgeschakelde sequentiële versnellingsbak functioneren via de schakel-peddels achter het stuur.

Alfa Romeo Giulietta

De 170 pk sterke Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir zorgt in combinatie met de Alfa TCT voor een topsnelheid van 218 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 7,7 seconden (één tiende sneller dan handbakversie). Ondanks deze prestaties is het brandstofverbruik 5,2 l/100 km gecombineerd en is de CO2-emissie maar 121 g/km; waarden waarmee de Alfa Romeo Giulietta ruimschoots binnen de 20% bijtellingscategorie valt. Ook na 1 juli en zelfs tot 2014 geldt dit lage bijtellingstarief.

De Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir met gratis Alfa TCT transmissie is tot mei leverbaar vanaf € 27.250,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!