13 februari 2012
 

Saab

Saab-dealers lanceren alternatieve garantie

13 februari 2012 | Met het faillissement van Saab Automobile op 19 december, is een einde gekomen aan de officiële, 24 maanden geldende, fabrieksgarantie. Hoewel de curatoren die Saab Automobile nu leiden, nog geen beslissing hebben genomen over het eventueel continueren van die garantie, heeft de Nederlandse Saab importeur Beherman Group, in samenwerking met de Nederlandse dealers, een alternatief ontwikkeld. Belangrijk daarbij is de ruime beschikbaarheid van originele onderdelen. Voor Saab-rijders verandert er dus, ondanks het faillissement van Saab in Zweden, qua zekerheid en onderhoud weinig.

Beherman Group, de officiële Saab-importeur voor de Benelux, heeft samen met het officiële Nederlandse Saab-netwerk, bestaand uit 38 servicepunten, een alternatief concept ontwikkeld om het wegvallen van de fabrieksgarantie op te vangen. Dit alternatieve garantieplan is alleen geldig voor auto's die de afgelopen 24 maanden via het officiële Nederlandse Saab-verkoopkanaal in Nederland zijn verkocht. Dankzij het initiatief komt een einde aan een onzekere periode voor alle Nederlandse Saab-rijders met een recent aangeschafte, nieuwe Saab.

De beslissing van de Beherman Group en zijn dealers om een alternatief garantieplan op te zetten, is positief voor de Saab-liefhebbers die nog een op zoek zijn naar een nieuwe Saab. In heel Nederland zijn er nog slechts 40 te vinden. Voor deze auto's en de plusminus 1.500 Saabs die de afgelopen twee jaar nieuw zijn verkocht in Nederland, geldt dus het alternatieve garantieplan.

Saab

Norbert Wiesmeier, voorzitter van de Nederlandse Saab-dealervereniging over de ontwikkeling: "Wij zijn als organisatie blij met het initiatief. Het garantieplan dat we samen met de importeur hebben ontwikkeld, is solide en neemt een hoop onzekerheid weg. Dat is belangrijk voor de dealers en voor de klanten".

De consument kan vanaf nu weer voor garantiewerkzaamheden aan zijn jonge Saab bij de Nederlandse Saab-dealer terecht. De auto zal dan worden gerepareerd met originele onderdelen. Onderdelenleveranties zijn volgens de dealers geen enkel probleem, nu niet en niet in de toekomst. Saab Parts, de divisie verantwoordelijke voor de wereldwijde levering van de originele onderdelen, is immers buiten het faillissement van Saab Automobile gebleven.

Philippe Mertens, Directeur Saab Benelux: "Dankzij het alternatieve garantieplan, de ruime beschikbaarheid van originele onderdelen en het intact gebleven Saab-dealernetwerk, kunnen Saab-rijders terugvallen op de service die ze gewend zijn. Hun Saab zal, nu en in de toekomst, op een uitstekende manier mobiel gehouden worden"

Saab
 
Websitewww.saab.nl
Deel via