15 februari 2012
Fiat Panda

Fiat Panda

2e generatie Fiat Panda leeft voort als Classic

15 februari 2012 | De derde generatie Fiat Panda staat nu bij de dealer, maar de tweede generatie blijft leverbaar als Fiat Panda Classic. De belastingvrije Fiat Panda Classic met standaard vijf deuren is leverbaar vanaf 6.990 euro.

Fiat introduceerde de tweede generatie Panda in 2003. Sindsdien zijn er ruim 67.000 op Nederlands kenteken gezet. De afgelopen twee jaar verkocht de Panda eveneens zeer sterk, reden te meer om het succesnummer erbij te houden. Fiat blijft de tweede generatie Panda leveren als Panda Classic en luxere Panda Classic Plus, die een handbediende airconditioning, radio/CD/MP3-speler en een in delen neerklapbare achterbank toevoegt aan de standaarduitrusting.

Fiat Panda

De Fiat Panda Classic en Classic Plus zijn leverbaar met twee motorvarianten: de 1,2-liter viercilinder benzinemotor met 69 pk en de 1.4 Natural Power met 77 pk die zowel op benzine als op aardgas loopt. De CO2-uitstoot van beide motoren (1.2 69: 110 g/km en 1.4 77 Natural Power: 107 g/km) is zodanig schoon dat de Fiat Panda Classic is vrijgesteld van bpm en wegenbelasting. Bovendien geldt het lage bijtellingstarief van 14% bij zakelijk gebruik.

De Fiat Panda Classic is verkrijgbaar vanaf € 6.990,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!