9 februari 2012
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze stationwagon debuteert in Geneve

9 februari 2012 | De Chevrolet Cruze stationwagon is helemaal klaar voor zijn wereldpremière op de 82e Internationale Autosalon van Genève begin volgende maand. De stationwagon, de nieuwste carrosserievariant van Chevrolet's middelgrote model, is een aanvulling op de sedan- en hatchbackversies, waarvan samen wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de modelserie in 2009 werd gelanceerd.

De stationwagon is met 4.675 mm iets langer dan de hatchback (4.510 mm) en de sedan (4.597 mm). De bagageruimte varieert van 500 liter tot aan de onderste lijn van de achterkant tot bijna 1.500 liter tot aan het dak met de achterbank neergeklapt.

De stationwagon is onmiddellijk herkenbaar als een nieuwe variant van de Chevrolet Cruze. Het exterieurdesign wordt gekenmerkt door een spits toelopende, gebogen daklijn en dakrails zijn standaard gemonteerd. Die zijn niet alleen handig, maar zorgen ook voor een sportieve uitstraling.

In 2012 wordt voor alle Cruze-modellen een aantal designveranderingen voor zowel exterieur en als het interieur geïntroduceerd. Deze bestaan uit een vernieuwde voorkant, gewijzigde koplamphuizen en mistlampen, nieuwe wielen, verfijningen in de middenconsole en een grotere keuze aan stoelbekledingen.

Chevrolet Cruze

De nieuwe Cruzes zijn voorzien van "keyless entry" zodat de portieren kunnen worden geopend terwijl de contactsleutel veilig is weggestopt in een tas of broekzak. Bovendien kan de motor worden gestart of uitgedaan middels het indrukken van de startknop.

Een gloednieuw infotainmentsysteem, genaamd MyLink, wordt vanaf de zomer van 2012 geïntroduceerd voor de hogere uitrustingsniveaus van de Cruze-modelreeks en in de Chevrolet Aveo. Het geeft de eigenaren smartphonemogelijkheden in hun auto.

MyLink vertoont de content vanaf de smartphone op het zeven-inch hoge-resolutie full colour touchscreen. Zodra de smartphone is aangesloten kunnen de persoonlijke afspeellijsten, fotogalerijen, telefoonboeken, video's en andere opgeslagen media en data, zoals een speciale navigatie-app, worden geopend via het aanraakscherm.

Nieuwe en verbeterde motoren zullen vanaf de zomer van 2012 beschikbaar zijn voor de gehele Cruze-modelreeks. In aanvulling op de huidige 1.6-liter en 1.8-liter benzinemotoren en 2.0-liter dieselmotor zullen een nieuwe 1.4-liter turbo benzinemotor en een nieuwe 1.7-liter dieselmotor het motorenaanbod completeren. De 1.4-liter benzinemotor en 1.7--liter dieselmotoren worden standaard geleverd met start-stoptechnologie en voldoen aan de Euro 5-normen.