9 januari 2012
Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota toont eerste beelden Yaris Hybrid

9 januari 2012 | Dit zijn de eerste foto's van de Full Hybrid Yaris. Toyota belooft dat dit de zuinigste benzineauto op de markt wordt. De Yaris Hybrid belooft begin maart zijn debuut op de Autosalon van Genève. De hybride Yaris wordt naar verwachting de goedkoopste hybride in de markt en combineert de hybride techniek met het gebruiksgemak en de (volledige) binnenruimte van zijn broer: de Yaris met een benzine- of dieselmotor. En met zijn 74 kW/100 pk is de hybride variant ook de krachtigste uitvoering.

De hybride Yaris heeft een eigen gezicht. Het ontwerp is dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft exclusief voorbehouden voor deze uitvoering. Aan de voorkant is het nieuwe gezicht van Toyota duidelijk herkenbaar aan de royale trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED dagrijverlichting. Aan de achterzijde springen de LED achterlichten in het oog.

Toyota Yaris

De nieuwe Toyota Yaris Hybrid is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn met een compacte maar krachtige elektromotor en een 1,5 liter motor. Het geheel is 20% lichter dan het volledig hybride systeem van de Auris en Prius. Omdat het batterijpakket onder de achterbank gemonteerd wordt, biedt de Full Hybrid Yaris evenveel binnenruimte (voor zowel de inzittenden áls hun bagage) als de versies met uitsluitend een verbrandingsmotor.

Ondanks zijn hoge mate van efficiency doet de Full Hybrid Yaris geen compromis op het gebied van comfort. Zaken als climate control, een traploze CVT-automaat en een audiosysteem met USB- en MP3-aansluiting zullen standaard zijn. De Full Hybrid Yaris staat in juni in de showroom.

Toyota Yaris

De consumentenrichtprijs van de Full Hybrid Yaris bedraagt circa 18.000 euro en staat in juni in de showroom.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!