21 september 2001
 

Daewoo

GM Daewoo Motor Company en crediteuren sluiten voorlopige overeenkomst

21 september 2001 | General Motors Corporation (GM), Daewoo Motor Company en de Korea Development Bank, optredend namens de Daewoo Motor Creditors Committee (crediteuren), hebben vandaag een memorandum of understanding getekend, waarin de voorwaarden, het tijdschema en de benodigde stappen zijn vastgelegd om een nieuw bedrijf op te richten dat gezamenlijk eigendom wordt van General Motors en de crediteuren. De GM groep bestaat uit General Motors Corporation en haar automotive alliantiepartners.

Het nieuwe bedrijf zal jaarlijkse inkomsten genereren van ca $5 miljard, wordt eigenaar van bepaalde binnenlandse en buitenlandse vestigingen van de Daewoo automotive onderneming en zal hier leiding aan geven. De transactie zal resulteren in de vestiging van een goed gekapitaliseerde onderneming met een sterke financiële flexibiliteit. Beide partners zijn vast voornemens om de zekerheid te verschaffen dat het bedrijf wordt omgevormd tot een gezonde en competitieve onderneming. De transactie stelt de crediteuren in staat deel te nemen aan het succes van het bedrijf, terwijl GM in staat wordt gesteld haar strategische doelstellingen, het bereiken van toegang tot de Koreaanse markt en het verkrijgen van een krachtig modelprogramma bestaand uiterst competitieve voertuigplatforms, ter ondersteuning van haar wereldwijde strategische initiatieven, te realiseren.

Er is al een General Motors overgangsteam aanwezig in Korea, dat onmiddellijk zal aanvangen om met het huidige Daewoo management samen te werken voor de ontwikkeling van een degelijk overgangsplan. Daarin wordt gekeken naar het stabiliseren van het bedrijf om een langdurige financiële levensvatbaarheid te verzekeren, het honoreren van toezeggingen aan de bestaande klanten voor het verzekeren van de continue levering van autos, onderdelen en service, het versterken van de Daewoo merkidentiteit en het uitbreiden van de wereldwijde reputatie van Daewoo van het leveren van optimale kwaliteit aan haar klanten.

General Motors, Daewoo Motor Company en de Daewoo Motor Corporation Crediteuren Council zijn de formele onderhandelingen in mei dit jaar begonnen, na zes maanden van evaluatie en het ontwikkelen van businessplannen. Beide partijen zijn overeengekomen om de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk te houden gedurende dit laatste stadium van het onderhandelingsproces.

 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via