16 november 2011
TAXI-E

TAXI-E

Elektrische taxi's in Amsterdam: TAXI-E

16 november 2011 | Vanaf vandaag rijden in Amsterdam, Amstelveen en Schiphol elektrische taxi's. Bij TAXI-E (spreek uit 'taxie') staan een minimale milieubelasting, promotie van elektrisch vervoer en een eerlijke prijs centraal. TAXI-E start met twintig Nissans Leaf. Deze zijn uitgerust met Wi-Fi en tablet-PC. Reserveren kan via 088 - 1004444 of de website Taxi-e.nl.

Initiatiefnemers zijn de financieel-economen Edvard Hendriksen en Ruud Zandvliet. Zandvliet: "De Amsterdamse taximarkt biedt een prachtkans voor milieu- en budgetvriendelijk elektrisch vervoer. Nergens in Europa zijn taxi's zo duur als in Amsterdam. Daarnaast voldoet de Amsterdamse luchtkwaliteit niet aan Europese normen. De stad heeft tot 2015 gekregen om de kwaliteit te verbeteren. Verkeer is de belangrijkste bron van luchtvervuiling. Rijden in de stad betekent veel remmen, wachten voor verkeerslichten en optrekken. Elektrische auto's kunnen dit veel efficiënter. Een taxi rijdt 19x meer kilometers dan een reguliere auto en stoot 35x meer schadelijke stoffen uit. Investeren in schonere taxi's is daarom zinvol en draagt bij aan een schonere stad voor bewoners en bezoekers. Door onze taxi's zien en ervaren honderdduizenden mensen straks de voordelen van elektrisch rijden".

TAXI-E

TAXI-E zet in op hoge service, dat betekent onder meer schone frisse auto's, betalen met pin en creditcard en net geklede chauffeurs die de deur open houden voor hun passagiers. Een TAXI-E kan telefonisch en via de website besteld worden. In 2012 komt er een reserveer- app. TAXI-E rijdt altijd op de meter en werkt met maximum prijzen van en naar Schiphol. Alle chauffeurs zijn in loondienst en ook korte ritten zijn welkom.

TAXI-E laadt met 100% groene stroom van Greenchoice via een eigen laadinfrastructuur die ook aan derden beschikbaar wordt gesteld. 's Nachts worden auto's regulier opgeladen, overdag met snelladers.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!