15 november 2011
 

Volkswagen T1

VW gaat T1 als social edition herbouwen

15 november 2011 | Volkswagens Facebook- fans hebben gekozen: de T1 is de meest sociale Volkswagen aller tijden. In een virtuele strijd versloeg de oer-bus de Kever met ruime voorsprong. De T1 kreeg binnen anderhalve week 20.000 stemmen en wordt nu eenmalig gebouwd als Volkswagen 'Fanwagen' met een aantal opvallende Facebook-features. Er loopt vanaf vandaag een klok terug op Fanwagen.nl. Zolang de klok terugloopt, kunnen fans de Fanwagen nog 'liken' en daarmee kans maken op deze bijzondere gerestaureerde T1.

Nederland heeft de afgelopen dagen massaal meegedaan aan de strijd tussen de Kever en de T1. Deze Volkswagen-klassiekers hadden in de jaren '50 en '60 miljoenen fans over de hele wereld en kunnen anno 2011 dus nog steeds rekenen op veel bewonderaars. Binnen anderhalve week werd er ruim dertigduizend keer gestemd.

Volkswagen T1

Er kan er echter maar één de populairste zijn. De T1 kreeg vanaf het begin van de competitie twee keer zoveel stemmen als de Kever, die dus nog altijd kon rekenen op bijna 10.000 'likes'. De campagne bracht bovendien de tongen online los. Zo hebben ruim 1,3 miljoen mensen op verschillende continenten over de Volkswagen Fanwagen getwitterd.

Eén T1 wordt nu gerestaureerd tot een speciale social edition. Fans kunnen het hele bouwproces online volgen. Wie de auto wil winnen moet alert zijn. Tijdens de bouw van de Fanwagen, gaat er op de Volkswagen Facebook-pagina een klok teruglopen. Staat die op 00.00.00.00, dan wordt er een link gepost. De fan die als eerste op de link klikt en daarna op de button 'claim de T1', wint de Fanwagen.

Volkswagen T1
 
Websitewww.fanwagen.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!