14 november 2011
Volkswagen Up!

Volkswagen Up!

Gouden stuurwiel voor VW Up!

14 november 2011 | De Volkswagen up! is onderscheiden met een 'Goldenes Lenkrad'. Deze prijs is in het leven is geroepen door de bladen AutoBild en Bild am Sonntag en behoort tot de meest prestigieuze internationale autoprijzen. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat een Volkswagen-model een 'Gouden stuurwiel' krijgt.

De Volkswagen up! heeft met het winnen van het Gouden Stuurwiel nog voor zijn marktintroductie in februari 2012 een eerste, belangrijke prijs te pakken. De compacte Volkswagen kreeg vooral lof voor zijn opmerkelijk ruime interieur, het hoge afwerkingsniveau en het feit dat innovatieve veiligheidssystemen als City Emergency Braking tegen een aantrekkelijke meerprijs leverbaar zijn. In Nederland is City Emergency Braking standaard vanaf het tweede uitrustingsniveau, move up!.

Volkswagen Up!

De opzet van de Goldenes Lenkrad-verkiezing is zeer breed. In eerste instantie bepalen lezers van Auto Bild en Bild am Sonntag welke 20 nieuwe modellen genomineerd worden. Dit jaar brachten 260.000 lezers daarvoor hun stem uit. De 20 genomineerde nieuwe auto's werden vervolgens op een afgesloten circuit intensief beproefd door een team van 42 man (coureurs, technische experts, hoofdredacteuren en prominenten). De toekenning van een Goldenes Lenkrad betekent dan ook dat een auto is goedgekeurd door vakmensen én consumenten.

De verkiezing wordt sinds 1967 gereorganiseerd. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat een Volkswagen een Gouden stuurwiel in de wacht sleept. De Volkswagen Groep is met in totaal 46 Gouden Stuurwielen (19 voor Volkswagen, 21 voor Audi, 4 voor Skoda en 2 voor Seat) het meest succesvolle concern in de historie van de verkiezing.