7 november 2011
Fiat 500

Fiat 500

Hoge veiligheidsscore voor Fiat 500 in USA

7 november 2011 | De Amerikaanse Fiat 500 is uitgeroepen tot 'Top Safety Pick' door de Insurance Institute for Highway Safety (IHSS). De Fiat 500 behaalde namelijk de maximale score van vijf sterren. De Italiaanse nieuwkomer toont daarmee ook in Amerika aan dat compact en veilig hand in hand gaan.

Net als bij zijn introductie in Europa scoort de Fiat 500 ook in Amerika de maximale veiligheidsscore. Het Insurance Institute for Highway Safety, het Amerikaanse equivalent van de Euro NCAP, kwalificeert de Fiat 500 als een zeer veilige keus.

Fiat 500

De Amerikaanse Fiat 500 heeft dan ook standaard zeven airbags om inzittenden optimaal te beschermen: geavanceerde multi-stage airbags voor bestuurder en passagier, knie-airbag voor bestuurder, gordijnairbags over de volledige lengte en in de stoel gemonteerde bekken-thorax airbags.

Verder heeft hij standaard reactieve hoofdsteunen en stalen deurbalken die extra veiligheid bieden bij een zijdelingse aanrijding. Bovendien beschikt de Fiat 500 over standaard ESP in Amerika.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!