4 november 2011
Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota bouwt 2.000.000e Yaris

4 november 2011 | Dubbel feest voor Toyota. Onlangs rolde in de Toyota fabriek in Valenciennes, Frankrijk, de 2.000.000e Yaris van de band. Deze mijlpaal valt samen met het tienjarige bestaan van de fabriek.

De allereerste Toyota Yaris werd in januari 2001 in Valenciennes gefabriceerd. Sindsdien produceert de fabriek jaarlijks zo'n 200.000 exemplaren. Onlangs is de productie van de nieuwe, derde generatie van de Yaris gestart. Om aan de grote vraag te voldoen, moet de productie in de fabriek 24 uur per dag draaien. Mede daarom komen er 800 nieuwe banen extra in de fabriek, waarmee het totale aantal op 4.300 medewerkers komt.

Toyota Yaris

Bijzonder is dat de technici van de fabriek al heel vroeg bij de ontwikkeling van de nieuwe Yaris betrokken werden. Ze schoven drie jaar voor de productiestart aan bij het ontwikkelingsproces. Dat is zo'n anderhalf jaar eerder dan gebruikelijk. Hierdoor werd het ontwerp van onderdelen optimaal afgestemd op de productie, wat weer zorgt voor nog een hogere bouwkwaliteit van de Yaris.

Het verhaal van de Toyota Yaris is nog lang niet ten einde. De Toyota medewerkers in Valenciennes beginnen volgend jaar met de productie van de Full Hybrid Yaris, die (in basis) de techniek leent van de Full Hybrid Auris en Full Hybrid Prius.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!