31 oktober 2011
Fiat Panda

Fiat Panda

Fiat maakt prijzen nieuwe Panda bekend

31 oktober 2011 | De nieuwe Fiat Panda wordt leverbaar vanaf 9.290 euro. Hoewel het een compacte auto blijft, is de Panda een paar centimeter gegroeid om te kunnen voldoen aan de eisen van veiligheid en om de inzittenden met hun bagage meer ruimte te bieden. Hij is 365 cm lang, 164 cm breed en 155 cm hoog en kan tot vijf personen herbergen.

De nieuwe Panda met standaard vijf deuren en dagrijverlichting heeft verder nog tal van opbergplekken, mede dankzij de verschillende configuraties van voor- en achterstoelen. Zo kan de achterbank verschoven worden. De passagiersstoel voorin heeft een leuning die tot tafel geklapt kan worden. Ook bijzonder is de mogelijkheid achterin de auto een cargo-box te plaatsen. Nieuw zijn de slanke stoelleuningen die het instappen van de achterpassagiers vergemakkelijken.

Fiat Panda

De nieuwe Fiat Panda wordt uitsluitend aangeboden met TwinAir-motoren, terwijl start/stop standaard is. Naast de tweecilinder turbomotor met 85 pk, 'International Engine of the Year', wordt de compacte Italiaan leverbaar met de nieuwe 65 pk TwinAir-motor (zonder turbo). In de loop van 2012 volgen de 80 pk Bi-fuel 0.9 TwinAir Turbo Natural Power (groengas) en Panda 4x4.

De nieuwe Panda wordt leverbaar vanaf € 9.290,- in de uitvoeringen Pop, Easy en Lounge. Standaard is de Panda onder meer uitgerust met anti whiplash hoofdsteunen, gordijnairbags en een waarschuwingssysteem bij het niet dragen van veiligheidsgordels op alle zitplaatsen. In de loop van het komende jaar komt er een automatisch remsysteem beschikbaar, dat bij snelheden onder 30 km/h obstakels kan ontdekken en automatisch de auto afremt.

Fiat Panda

Prijzen nieuwe Fiat Panda:

  • TwinAir 65 Pop € 9.290,-
  • TwinAir 65 Easy € 10.290,-
  • TwinAir 65 Lounge € 10.990,-
  • TwinAir 85 Easy € 11.290,-
  • TwinAir 85 Lounge € 11.990,-
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!